03:49:31    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 26 april 2014 18:36 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2014 18:39 uur

Fietsen versieren: een mooie traditie

Fietsen versieren: een mooie traditie

Op de foto: Voor de jeugd in Gemonde stond ook tijdens de eerste Koningsdag de traditionele 'versierde fietstocht' op het programma. (Foto: Annelieke van der Linden)

Een zonnige Koningsdag zorgde voor gezellige drukte in de dorpen Lennisheuvel, Liempde, Esch en Gemonde. De gedecoreerden werden in het zonnetje gezet en er was vooral veel aandacht voor de jeugd in de vorm van spelletjes, vrijmarkten en de traditionele ’versierde fietstochten’.

In Lennisheuvel was de jeugd al vroeg in de ochtend welkom op het plein voor gemeenschapshuis Orion. Daar kregen de kinderen rode, witte, blauwe en oranje linten van crêpepapier om de fietsen te versieren. Tussendoor kon iedereen aan een grote tafel een belegd broodje halen. ,,We doen voor de eerste keer mee aan het fietsen versieren. Het is een mooie traditie die zeker moet blijven bestaan”, aldus Caroline van den Berg, moeder van de vierjarige Madelief.

Ook in de dorpen Gemonde en Esch is deze traditie nog steeds aanwezig. Waar de Gemondse jeugd een flinke ronde door het dorp maakte en na afloop spelletjes kon doen op het plein van basisschool Sint-Lambertus, werden voor de Essche kinderen allerlei oranjespelletjes tijdens de route georganiseerd. En na afloop konden zij een rondje maken over de vrijmarkt bij dorpshuis De Es of zelf wat spulletjes verkopen.

In Liempde was het Concordiapark de plek waar Koningsdag uitgebreid werd gevierd. Geen versierde fietstocht, maar wel een vrijmarkt, rijden op een rodeostier én een zeepkistenrace. Fenne van Ruremonde (11) zette een tijd van 7.08 seconden neer en won de Liempdse editie ’Ter land, ter zee en in de lucht’. ,,Ik deed eigenlijk niets speciaals. Maar het is leuk om als eerste te eindigen”, glunderde Fenne.

Kijk voor meer foto’s van Koningsdag in Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Proef Culinair Beleef Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie