01:29:11    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 22 mei 2012 16:04 uur, laatst gewijzigd op 22 mei 2012 16:05 uur

Fietsen in smalle Rechterstraat

Fietsen in smalle Rechterstraat

Op de foto: Ook op vrijdag en zaterdag mag weer worden gefietst in de smalle Rechterstraat. (Foto: Henk van Weert).

Fietsers hoeven op vrijdag en zaterdag niet langer af te stappen in het smalle deel van de Rechterstraat. Het weggedeelte tussen de kruising Kruisstraat/Burgakker en Prins Hendrikstraat/Molenstraat is – net als de Croonpassage – aangemerkt als voetgangerszone waar fietsers te gast zijn.

Tweewielers moeten zich aanpassen aan de voetgangers en niet omgekeerd. Om zoveel mogelijk problemen te voorkomen is het daarom zaak dat in het smalle straatje ter hoogte van onder meer de Hema geen fietsen worden gestald. Officieel mocht niet al niet, maar daar had menigeen lak aan.

Nu er weer wel gefietst mag worden tijdens relatief drukke winkeltijden op vrijdag en zaterdag zal strenger gecontroleerd gaan worden, meldde verkeerswethouder Wim van der Zanden in december toen hij het nieuwe verkeersbesluit voor de Rechterstraat en Croonpassage aankondigde.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support buisman optiek Huidtherapie Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Toverboom EmielTechniek Geerts advies Podium Boxtel TopSlank Alfa Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Remax-optimus