RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:13:26    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 13 december 2013 15:32 uur, laatst gewijzigd op 13 december 2013 15:49 uur

Fietscontrole bij De Beemden

Fietscontrole bij De Beemden

Op de foto: De fietsen van 120 leerlingen van basisschool De Beemden in Boxtel werden vrijdagochtend geïnspecteerd in het kader van de ANWB-actie Lightwise. (Foto: Henk van Weert).

De fietsverlichting liet bij veel leerlingen nog te wensen over. En er moest ook nogal wat banden opgepompt worden. Bovendien moest op menig kinderfietsje het zadel omhoog worden gezet. Nee, de fietsenmakers op basisschool De Beemden hadden vrijdag alles behalve een rustig ochtendje.

Bij Sevanja uit groep 5 zat zowaar het voorwiel los in het frame. Jeroen Janssen, medewerker van de Boxtelse fietsspeciaalzaak Jack Leijten, tilde het stuur op en zowaar. Het voorwiel viel er pardoes uit. ,,Nog een wonder dat je niet bent verongelukt. Die zullen maar eens snel vastzetten, zodat je vanmiddag weer veilig naar huis kunt.”

De fiets van de Jaime, ook uit groep 5, heeft geen bel en bovendien doet de verlichting het niet. Peter van der Weide probeert als hulpopa het probleem op te lossen en krijgt assistentie van een van de drie leerling-fietsenmakers van het Koning Willem I College. Het blijkt nog een hele klus om de oorzaak van het defect te vinden. ,,En je achterband is versleten", krijgt de jongen als boodschap mee.

Fietsen die in orde zijn ontvingen een sticker van Lightwise op het achterspatbord. De Beemden is een van vijfhonderd basisscholen die voor de ANWB-actie is geselecteerd. ,,Doel is om de verkeersveiligheid te verbeteren. Als school met het Brabants Verkeersveiligheidslabel vinden we het belangrijk dat onze leerlingen beseffen dat goed onderhoud van hun fietsen van cruciaal belang is", stelt Karin Berkvens, lid van de verkeerscommissie op De Beemden.

Foto's

Fietscontrole bij De Beemden Fietscontrole bij De Beemden Fietscontrole bij De Beemden Fietscontrole bij De Beemden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Olieenzo