00:03:40    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 december 2013 15:32 uur, laatst gewijzigd op 13 december 2013 15:49 uur

Fietscontrole bij De Beemden

Fietscontrole bij De Beemden

Op de foto: De fietsen van 120 leerlingen van basisschool De Beemden in Boxtel werden vrijdagochtend geïnspecteerd in het kader van de ANWB-actie Lightwise. (Foto: Henk van Weert).

De fietsverlichting liet bij veel leerlingen nog te wensen over. En er moest ook nogal wat banden opgepompt worden. Bovendien moest op menig kinderfietsje het zadel omhoog worden gezet. Nee, de fietsenmakers op basisschool De Beemden hadden vrijdag alles behalve een rustig ochtendje.

Bij Sevanja uit groep 5 zat zowaar het voorwiel los in het frame. Jeroen Janssen, medewerker van de Boxtelse fietsspeciaalzaak Jack Leijten, tilde het stuur op en zowaar. Het voorwiel viel er pardoes uit. ,,Nog een wonder dat je niet bent verongelukt. Die zullen maar eens snel vastzetten, zodat je vanmiddag weer veilig naar huis kunt.”

De fiets van de Jaime, ook uit groep 5, heeft geen bel en bovendien doet de verlichting het niet. Peter van der Weide probeert als hulpopa het probleem op te lossen en krijgt assistentie van een van de drie leerling-fietsenmakers van het Koning Willem I College. Het blijkt nog een hele klus om de oorzaak van het defect te vinden. ,,En je achterband is versleten", krijgt de jongen als boodschap mee.

Fietsen die in orde zijn ontvingen een sticker van Lightwise op het achterspatbord. De Beemden is een van vijfhonderd basisscholen die voor de ANWB-actie is geselecteerd. ,,Doel is om de verkeersveiligheid te verbeteren. Als school met het Brabants Verkeersveiligheidslabel vinden we het belangrijk dat onze leerlingen beseffen dat goed onderhoud van hun fietsen van cruciaal belang is", stelt Karin Berkvens, lid van de verkeerscommissie op De Beemden.

Foto's

Fietscontrole bij De Beemden Fietscontrole bij De Beemden Fietscontrole bij De Beemden Fietscontrole bij De Beemden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geerts advies TopSlank Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support buisman optiek Alfa Toverboom Café zaal Kloosterzicht