RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:21:08    zondag, 18 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 07 juni 2011 14:46 uur, laatst gewijzigd op 07 juni 2011 16:36 uur

Festival Limuscene in Liempde

Festival Limuscene in Liempde

Op de foto: Lord Volture is een van de bands die optreden tijdens het festival Limuscene in Liempde.

Het Liempdse Concordiapark wordt zondag 12 juni, Eerste Pinksterdag, omgetoverd in een festivalterrein. Vijftien bands verzorgen tussen 13.00 en 23.00 uur een optreden tijdens het festival Limuscene. Organisator Stichting Limuscene (Liempdse Muziek Scene) wil met het evenement lokale en regionale bands een podium bieden.

 Tijdens Limuscene worden diverse optredens gegeven op het podium in de grote tent. Ook in de kiosk staan acts geprogrammeerd. Daarnaast staan er een draaimolen en springkussen voor de kinderen. De programmering tijdens het festival is gevarieerd. Diverse muziekstijlen passeren de revue. ,,Meezingers, rock, metal en hiphop: al deze soorten zijn te horen”, zegt organisator Kees Berkelmans enthousiast. ,,We sluiten af met een band die populaire covers speelt, zodat we een spetterend einde van Limuscene hebben.” De acts op het grote podium spelen  ongeveer 45 minuten. Tijdens de pauzes worden in de kiosk optredens van twintig minuten gehouden. ,,Het gaat hierbij om kleine groepen bestaande uit een of twee personen. Ze begeleiden zichzelf op gitaar, we denken dat dit zeker wat toevoegt aan het programma”, aldus Berkelmans, die tijdens het festival als presentator zal optreden.

Berkelmans en Mari van der Velden benadrukken dat Limuscene kleinschalig wil blijven. ,,Maar wel met een hoog niveau”, stelt het tweetal. ,,De bands die optreden moeten serieus moet muziek bezig zijn. Voor het festival gaan we zelf altijd even kijken nar de bands die zich hebben aangemeld. We willen wel weten wat we precies kunnen verwachten. Daarnaast is het ook van belang dat een act origineel is.” Met Limuscene willen de organisatoren beginnende bands een podium bieden. ,,Misschien dat het een springplank voor hen kan zijn om verder te komen in de muziekwereld”, zegt Berkelmans.

Meer informatie: www.limuscene.nl.

 

 

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Tiga Olieenzo Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Huidtherapie Doornmalen electro Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Koppelmans Modecentrum Frans Theelen Zwanenberg adviesgroep Natasja fashion Rijschool Dolman Kindertuin