17:10:54    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 02 juli 2014 17:14 uur

Felle zienswijze op schaliegasnotitie

Felle zienswijze op schaliegasnotitie

De gemeente Boxtel heeft deze week haar zienswijze op de notitie Reikwijdte en Detailniveau voor het milieuonderzoek naar schaliegas ingediend bij het ministerie van Economische Zaken. Nog tot woensdag 9 juli kunnen zienswijzen worden ingediend, ook door burgers.

De Boxtelse zienswijze bestaat uit twee delen: een reactie op de conceptnotitie en een begeleidende brief. In dit schrijven staat onder meer dat de gemeente vindt dat het ministerie een verkeerde volgorde hanteert. Voorts stelt het gemeentebestuur dat er in de Nederlandse samenleving geen draagvlak is voor (proef)boringen naar schaliegas.

Tot woensdag 9 juli kunnen ook inwoners hun zienswijze indienen. Een voorbeeld met argumenten is te vinden op de website van de gemeente: www.boxtel.nl. Ook de lokale politieke partij INbox maakte deze week bekend een zienswijze te hebben verstuurd. De provincie Noord-Brabant, Milieudefensie en Brabant Water gaan dat ook doen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij TopSlank Olieenzo Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Remax-optimus EmielTechniek Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Filipe Geerts advies buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen