00:55:44    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 19 februari 2012 16:48 uur, laatst gewijzigd op 19 februari 2012 22:10 uur

Feestlint trekt door Eendengat

Feestlint trekt door Eendengat

Op de foto: Wandelende kunstwerken in de Grote Eendentrek. (Foto: Peter de Koning).

De Grote Eendentrek kende dit jaar een groot aantal deelnemers. Ondanks de vele praalwagens warens het vooral de loopgroepen die wederom indruk maakten op de Boxtelse keien.

Bekende groepen als De Kannuniken en The Ladies springen er elk jaar weer uit. Waar The Ladies onthulden wat ze de voorbije maanden gebreid hebben, kozen De Kanunniken voor haken: 'Wij haken er op in'. De groep voorzag lantaarnpalen, bomen en dakgoten van tweedehands kleding.

Fraaie praalwagens werden vervaardigd door De Agterblijvers (al 55 jaar present), De Pagaai (Rondje Boxtel) en De Stampertjes, die de schaliegasdiscussie nog eens oprakelden. Opvallend was het grote aantal 'zuipwagens' in de Boxtelse stoet. Veel omstanders lieten doorschemeren weinig gecharmeerd te zijn van deze groepen.

In Brabants Centrum van donderdag 23 februari een uitgebreide terugblik in woord en beeld op de carnavalsoptochten in Eendengat.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa TopSlank Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel buisman optiek Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Geerts advies Toverboom Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Doornmalen electro