RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:47:13    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 03 november 2011 16:28 uur, laatst gewijzigd op 04 november 2011 23:14 uur

Feestelijke opening MusicBoxtel

Feestelijke opening MusicBoxtel

Op de foto: Deelnemers aan MusicBoxtel trekken in optocht langs trommelende kinderen van de Prinses Amaliaschool. (Foto: Albert Stolwijk).

,,MusicBoxtel gaat van start, daarom zingen wij nu hard, een twee in de maat, lopen wij over straat.” Dit liedje werd donderdagmiddag luidkeels gezongen door de kinderen van de Molenwijkschool. Zij wandelden in een stoet naar de Prinses Amaliaschool om daar het project MusicBoxtel officieel van start te laten gaan.

Het project MusicBoxtel van MiK Kunsteducatie valt onder een landelijk initiatief van prinses Máxima. Het doel is 130 leerlingen van de basisscholen Molenwijk en Prinses Amalia muziek te leren maken. Het gaat om kinderen die normaal niet zo snel in aanraking komen met muziek.

Met hulp van twee sterke kinderen plantte wethouder Anton van Aert een notenboom op het veld voor de Prinses Amaliaschool. ,,Ik vind het een fantastisch project. Van muziek maken wordt iedereen blij en je leert ook nog eens goed samen te werken als je muziek maakt met elkaar”, zegt Van Aert in een korte toespraak. Tijdens de opening werden ook de instrumenten onthuld waaruit de kinderen kunnen kiezen, zoals een keyboard, trommel, dwarsfluit en klarinet.

Na deze opening volgt voor de kinderen een oriëntatietraject van acht weken waarin ze kennismaken met de instrumenten. Daarna krijgen ze in kleine groepjes les in een instrument naar keuze en het is de bedoeling dat er om de vier weken een uitvoering wordt gegeven met alle leerlingen. Het project eindigt met een grote landelijke einduitvoering in juni 2012.

Meer informatie: www.musicboxtel.nl.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Olieenzo Beleef Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen