21:31:00    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 24 april 2013 14:27 uur, laatst gewijzigd op 24 april 2013 18:23 uur

Fase 2 drainageproject Oost in mei

Fase 2 drainageproject Oost in mei

Op de foto: Eind februari 2012 werd een riooloverstort geplaatst op de plek waar de Robert Schumanlaan aansluit op de Europalaan. (Archieffoto: Henk van Weert).

Het bedrijf Heijmans Wegen BV uit Eindhoven gaat de tweede fase van het drainageproject in Boxtel-Oost uitvoeren. Wethouder Willie van de Langenberg (Openbare Werken) verwacht dat de aannemer in de tweede helft van mei van start gaat met de aanpak van de grondwateroverlast.

,,In februari moet het werk afgerond zijn. Vervolgens is het de bedoeling dat de noodbestrating in de tweede helft van 2014 vervangen wordt door asfalt”, liet de wethouder woensdag weten. ,,Als alles volgens plan verloopt is het drainageproject eind 2014 helemaal afgerond." 

De tweede fase behelst een verfijning van het drainagenetwerk, waarbij afwateringspijpen met een totale lengte van ongeveer vijf kilometer de grond ingaan. Van de Langenberg: ,,We proberen het karwei te klaren zonder dat omwonenden er veel hinder van hebben, maar de mensen gaan het wel merken. Meer dan in de eerste fase omdat we nu op veel plaatsen het wegdek moeten openbreken. In het eerste deel van de uitvoering werd hoofdzakelijk drainage gelegd in plantsoenen en bermen.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Geerts advies Beleef Boxtel Olieenzo Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen