RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:46:07    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 24 april 2013 14:27 uur, laatst gewijzigd op 24 april 2013 18:23 uur

Fase 2 drainageproject Oost in mei

Fase 2 drainageproject Oost in mei

Op de foto: Eind februari 2012 werd een riooloverstort geplaatst op de plek waar de Robert Schumanlaan aansluit op de Europalaan. (Archieffoto: Henk van Weert).

Het bedrijf Heijmans Wegen BV uit Eindhoven gaat de tweede fase van het drainageproject in Boxtel-Oost uitvoeren. Wethouder Willie van de Langenberg (Openbare Werken) verwacht dat de aannemer in de tweede helft van mei van start gaat met de aanpak van de grondwateroverlast.

,,In februari moet het werk afgerond zijn. Vervolgens is het de bedoeling dat de noodbestrating in de tweede helft van 2014 vervangen wordt door asfalt”, liet de wethouder woensdag weten. ,,Als alles volgens plan verloopt is het drainageproject eind 2014 helemaal afgerond." 

De tweede fase behelst een verfijning van het drainagenetwerk, waarbij afwateringspijpen met een totale lengte van ongeveer vijf kilometer de grond ingaan. Van de Langenberg: ,,We proberen het karwei te klaren zonder dat omwonenden er veel hinder van hebben, maar de mensen gaan het wel merken. Meer dan in de eerste fase omdat we nu op veel plaatsen het wegdek moeten openbreken. In het eerste deel van de uitvoering werd hoofdzakelijk drainage gelegd in plantsoenen en bermen.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Doornmalen electro Geerts advies Geld en Makelaardij Proef Culinair Olieenzo Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg