RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:22:19    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 12 januari 2014 09:27 uur, laatst gewijzigd op 12 januari 2014 10:15 uur

Fanfare speelt eigen favorieten

Fanfare speelt eigen favorieten

Op de foto: De keuze van de trompetsectie van fanfare Concordia liet niets te raden over: 'Mexican Trumpets'. (Foto's: Albert Stolwijk).

Alle instrumentgroepen van de Liempdse fanfare Concordia in Liempde hadden een favoriet nummer uitgekozen voor het openingsconcert van het jubileumjaar. Elk werk werd ingeleid door een verrassend filmpje. De aftrap van het 140-jarig bestaansfeest was veelbelovend.

Zaal De Serenade liep flink vol voor ’Best of 140’ zoals Concordia het jubileumconcert had genoemd. Hoewel wat gereserveerde stoelen onbezet bleven, kwamen zo’n tweehonderd luisteraars naar het optreden. Oók burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel.

Willie van der Steen beet het spits af en liet horen hoe in de loop van de jaren het oorspronkelijke tamboerkorps via een lyrabezetting uitgroeide naar een hip percussie-ensemble dat moeiteloos overschakelt op hardcorebeats.

Het blaasorkest startte onder leiding van Henk Houben met ’Doornroosjes Bruidsvaart’, een muziekstuk dat ook in 1949 tijdens een festival op de lessenaar stond. Het was de keuze van bassist Marinus van de Sande die al ruim 65 jaar meespeelt in de fanfare. Maar het repertoire bestond toch vooral uit moderne musical-, film- en popmuziek. Niet verwonderlijk, gelet op de jeugdige leeftijd van veel muzikanten.

 

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Fanfare speelt eigen favorieten Fanfare speelt eigen favorieten Fanfare speelt eigen favorieten Fanfare speelt eigen favorieten

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Beleef Boxtel SNS Bank Huidtherapie Geld en Makelaardij Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Olieenzo Meubelmakerijdenberg