15:15:08    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 12 januari 2014 09:27 uur, laatst gewijzigd op 12 januari 2014 10:15 uur

Fanfare speelt eigen favorieten

Fanfare speelt eigen favorieten

Op de foto: De keuze van de trompetsectie van fanfare Concordia liet niets te raden over: 'Mexican Trumpets'. (Foto's: Albert Stolwijk).

Alle instrumentgroepen van de Liempdse fanfare Concordia in Liempde hadden een favoriet nummer uitgekozen voor het openingsconcert van het jubileumjaar. Elk werk werd ingeleid door een verrassend filmpje. De aftrap van het 140-jarig bestaansfeest was veelbelovend.

Zaal De Serenade liep flink vol voor ’Best of 140’ zoals Concordia het jubileumconcert had genoemd. Hoewel wat gereserveerde stoelen onbezet bleven, kwamen zo’n tweehonderd luisteraars naar het optreden. Oók burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel.

Willie van der Steen beet het spits af en liet horen hoe in de loop van de jaren het oorspronkelijke tamboerkorps via een lyrabezetting uitgroeide naar een hip percussie-ensemble dat moeiteloos overschakelt op hardcorebeats.

Het blaasorkest startte onder leiding van Henk Houben met ’Doornroosjes Bruidsvaart’, een muziekstuk dat ook in 1949 tijdens een festival op de lessenaar stond. Het was de keuze van bassist Marinus van de Sande die al ruim 65 jaar meespeelt in de fanfare. Maar het repertoire bestond toch vooral uit moderne musical-, film- en popmuziek. Niet verwonderlijk, gelet op de jeugdige leeftijd van veel muzikanten.

 

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Fanfare speelt eigen favorieten Fanfare speelt eigen favorieten Fanfare speelt eigen favorieten Fanfare speelt eigen favorieten

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Olieenzo TopSlank Filipe Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Geerts advies Podium Boxtel Remax-optimus Doornmalen electro Huidtherapie Geld en Makelaardij Beleef Boxtel