18:36:48    donderdag, 16 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 26 oktober 2014 14:52 uur, laatst gewijzigd op 28 oktober 2014 11:19 uur

Fair Trade week van start

Fair Trade week van start

Op de foto: Bij de COOP in Liempde werd dinsdag een Fair Trade-boodschappenpakket uitgereikt. Van links naar rechts: wethouder Peter van de Wiel, bedrijfsleider Veli Oksar, Irma van Eindhoven, Wauda Maas en David Andreae. (Foto: Peter de Koning).

Zaterdag 25 oktober is de landelijke Fair Trade-week van start gegaan. Voorafgaand aan deze landelijke week werden in Boxtel en Liempde eko-tellingen gehouden door werkgroep Lokale Agenda 21 en Transition Town Boxtel. Daaruit blijkt dat er meer Fair Trade-producten in de schappen van de supermarkten liggen. Ook hebben meer winkels biologische en streekproducten in het assortiment.

De landelijke Fair Trade-week duurt tot zondag 2 november. Ook in de gemeente Boxtel wordt hier aandacht aan geschonken. Zaterdag opende wethouder Peter van de Wiel een tentoonstelling in de bibliotheek aan de Burgakker. Hier komen acht wandkleden te hangen waarop de millenniumdoelen zijn afgebeeld. Ook komen er spulletjes uit de Wereldwinkel te staan en informatie over Fair Trade.

De komende week gaat Arjen Witteveen van de werkgroep Fair Trade tasjes uitdelen bij lokale restaurants. Hiermee vraagt hij aandacht voor het gebruik van biologische en Fair Trade-producten bij horecabedrijven.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Geerts advies EmielTechniek Toverboom Huidtherapie Remax-optimus Beleef Boxtel Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht TopSlank Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Olieenzo Elan Bikes support