RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:40:00    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 26 oktober 2014 14:52 uur, laatst gewijzigd op 28 oktober 2014 11:19 uur

Fair Trade week van start

Fair Trade week van start

Op de foto: Bij de COOP in Liempde werd dinsdag een Fair Trade-boodschappenpakket uitgereikt. Van links naar rechts: wethouder Peter van de Wiel, bedrijfsleider Veli Oksar, Irma van Eindhoven, Wauda Maas en David Andreae. (Foto: Peter de Koning).

Zaterdag 25 oktober is de landelijke Fair Trade-week van start gegaan. Voorafgaand aan deze landelijke week werden in Boxtel en Liempde eko-tellingen gehouden door werkgroep Lokale Agenda 21 en Transition Town Boxtel. Daaruit blijkt dat er meer Fair Trade-producten in de schappen van de supermarkten liggen. Ook hebben meer winkels biologische en streekproducten in het assortiment.

De landelijke Fair Trade-week duurt tot zondag 2 november. Ook in de gemeente Boxtel wordt hier aandacht aan geschonken. Zaterdag opende wethouder Peter van de Wiel een tentoonstelling in de bibliotheek aan de Burgakker. Hier komen acht wandkleden te hangen waarop de millenniumdoelen zijn afgebeeld. Ook komen er spulletjes uit de Wereldwinkel te staan en informatie over Fair Trade.

De komende week gaat Arjen Witteveen van de werkgroep Fair Trade tasjes uitdelen bij lokale restaurants. Hiermee vraagt hij aandacht voor het gebruik van biologische en Fair Trade-producten bij horecabedrijven.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Geld en Makelaardij Proef Culinair Doornmalen electro Olieenzo