16:50:15    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 23 september 2012 00:30 uur, laatst gewijzigd op 24 september 2012 11:56 uur

Expositie over 60 jaar KBO

Expositie over 60 jaar KBO

Op de foto: Harry en Francien Janssen bekijken de jubileumexpositie van de KBO samen met Sina van Alphen (rechts). (Foto: Peter de Koning).

In historisch museum Piet Dorenbosch is zaterdagmiddag een expositie van start gegaan die in beeld brengt hoe de plaatselijke ouderenbond zich in zestig jaar tijd heeft ontwikkeld. Wethouder Willie van de Langenberg, die de opening verrichtte in het bijzijn van het KBO-bestuur, prees de belangenorganisatie voor haar immer positieve bijdragen.

Naast bezienswaardigheden als schilderijen en handwerkcreaties van KBO-leden, zijn 21 fotolijsten te zien waarin zestig jaar ouderenbond is samengevat. Dat overzicht zal volgens de wethouder veel reacties van Och, kende gij d'n dieje nog en Witte nog, toen... oproepen. Paul en Gerda Doms hebben samen met Henk van Uden heel veel werk verzet om honderden foto's aan te leveren. Daarvoor werden talloze dia's uit het archief ingescand en opnieuw afgedrukt. Maar ook werden nieuwe reportages gemaakt van de jubileumactiviteiten die dit jaar werden gehouden.

KBO-voorzitter Jos Scheepers sprak de wens uit dat veel van de bijna tweeduizend leden het museumpje aan Magdalena's Pad zullen bezoeken, maar ook anderen zijn welkom om de door Jan Swinkels, Jo Hazenberg en Frans Kappé ingerichte expositie te bekijken. Historisch museum Piet Dorenbosch is zondag 23 september van 12.00 tot 14.00 uur te bezoeken en voorts geopend op de tweede en vierde zaterdag van de maand. Tijdens het Herfstfestijn, in het weekeinde van 6 en 7 oktober, is de tentoonstelling eveneens te zien.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding