01:58:01    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 07 januari 2014 09:34 uur, laatst gewijzigd op 07 januari 2014 09:35 uur

Expositie Birgitta Dekkers in bieb

Expositie Birgitta Dekkers in bieb

De Boxtelse kunstenares Birgitta Dekkers exposeert tot en met donderdag 30 januari in de bibliotheek aan de Burgakker. Haar oeuvre bestaat uit gevarieerde schilderwerken, van realistische natuurscènes tot kleurrijke voorstellingen van dieren en mensen. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingsuren van de bibliotheek.

Dekkers was al in haar jeugd actief met schilderen. Ze wilde graag naar de kunstacademie, maar koos uiteindelijk toch voor de verpleging. Jaren later pakte ze haar hobby weer op. Door een thuisstudie en een aantal cursussen leerde Dekkers veel over de schilderkunst.

Haar grootste inspiratiebron is de natuur. Met name de werking van licht noemt Dekkers fascinerend. Ook heeft ze een duidelijke mening over kunst. ,,Kunst moet toegankelijk zijn voor iedereen: het is van alle tijden en zorgt voor een opgeruimde geest.” (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Podium Boxtel Olieenzo Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Filipe buisman optiek EmielTechniek Huidtherapie Toverboom Elan Bikes support TopSlank