13:47:47    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 06 december 2013 12:31 uur, laatst gewijzigd op 09 december 2013 09:03 uur

Expo Hebben&Houden bij Het Goed

Expo Hebben&Houden bij Het Goed

Op de foto: Van links naar rechts: Ad Vogels van Het Goed, Theo Keijzers van WSD en Wethouder Willie van de Langenberg met elkaar in gesprek na de opening van de expositie.

,,Als er iets met senioren te doen is, kijken ze altijd mij aan.” Dat zei wethouder Willie van de Langenberg vrijdag 6 december bij de opening van de expositie Hebben&Houden in kringloopwinkel Het Goed. De expositie bestaat uit spullen van oudere mensen en de verhalen waarom die spullen hen dierbaar zijn.

Een handjevol mensen had zich in de kringloopwinkel op het industrieterrein in Boxtel verzameld om de opening door de wethouder bij te wonen. Van de Langenberg zette met een druk op de knop alle verlichting en een televisiescherm aan. Op het televisiescherm is een film te zien waarin personen hun verhaal doen over voorwerpen waar ze waarde aan hechten. Ad Vogels, manager bij Het Goed, zei: ,,Achter ieder voorwerp zit een verhaal. Spullen kunnen voor mensen een speciale waarde hebben die niet in euro’s is uit te drukken. Het is belangrijk dat we ons daar bewust van zijn.”

De tentoonstelling richt zich in het bijzonder op ouderen met de vraag: Als ik naar het verzorgingshuis moet; wat neem ik mee en wat niet? ,,Het is goed dat we dit te zien krijgen. Je kunt met sommige spullen een binding hebben. Als je die moet achterlaten, dan doet dat pijn.” De wethouder zei dat een kringloopwinkel als Het Goed een zeer geschikte plek is om zo’n project uit te voeren.

Alle spullen in deze expositie zijn door bewoners van Boxtel en omgeving beschikbaar gesteld. Hebben&Houden is een reizende tentoonstelling en is ontwikkeld door Erfgoed Brabant. De spullen en de verhalen die erbij horen zijn te bezichtigen tot de eerste week van januari.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij buisman optiek Elan Bikes support Podium Boxtel TopSlank Filipe Geerts advies Doornmalen electro Remax-optimus EmielTechniek Beleef Boxtel Alfa Meubelmakerijdenberg Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen