RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:59:41    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 06 december 2013 12:31 uur, laatst gewijzigd op 09 december 2013 09:03 uur

Expo Hebben&Houden bij Het Goed

Expo Hebben&Houden bij Het Goed

Op de foto: Van links naar rechts: Ad Vogels van Het Goed, Theo Keijzers van WSD en Wethouder Willie van de Langenberg met elkaar in gesprek na de opening van de expositie.

,,Als er iets met senioren te doen is, kijken ze altijd mij aan.” Dat zei wethouder Willie van de Langenberg vrijdag 6 december bij de opening van de expositie Hebben&Houden in kringloopwinkel Het Goed. De expositie bestaat uit spullen van oudere mensen en de verhalen waarom die spullen hen dierbaar zijn.

Een handjevol mensen had zich in de kringloopwinkel op het industrieterrein in Boxtel verzameld om de opening door de wethouder bij te wonen. Van de Langenberg zette met een druk op de knop alle verlichting en een televisiescherm aan. Op het televisiescherm is een film te zien waarin personen hun verhaal doen over voorwerpen waar ze waarde aan hechten. Ad Vogels, manager bij Het Goed, zei: ,,Achter ieder voorwerp zit een verhaal. Spullen kunnen voor mensen een speciale waarde hebben die niet in euro’s is uit te drukken. Het is belangrijk dat we ons daar bewust van zijn.”

De tentoonstelling richt zich in het bijzonder op ouderen met de vraag: Als ik naar het verzorgingshuis moet; wat neem ik mee en wat niet? ,,Het is goed dat we dit te zien krijgen. Je kunt met sommige spullen een binding hebben. Als je die moet achterlaten, dan doet dat pijn.” De wethouder zei dat een kringloopwinkel als Het Goed een zeer geschikte plek is om zo’n project uit te voeren.

Alle spullen in deze expositie zijn door bewoners van Boxtel en omgeving beschikbaar gesteld. Hebben&Houden is een reizende tentoonstelling en is ontwikkeld door Erfgoed Brabant. De spullen en de verhalen die erbij horen zijn te bezichtigen tot de eerste week van januari.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij SNS Bank Doornmalen electro Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie