RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:38:25    dinsdag, 19 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 12 april 2013 16:39 uur, laatst gewijzigd op 12 april 2013 16:40 uur

Excursie in natuur bij 'Nemerlaer'

Excursie in natuur bij \'Nemerlaer\'

Op de foto: De Essche Stroom werd vorig jaar tussen Haaren en Esch grondig gesaneerd. Tijdens de officiële oplevering van het project konden bezoekers boottochtjes maken vanaf de stuw in de Haarenseweg in Esch. (Foto: Peter de Koning).

Waterschap De Dommel houdt zondag 14 april met het Brabants Landschap een excursie naar natte natuurparel Nemerlaer op de grens van Boxtel en Haaren. Centraal tijdens de tocht staat de uitleg over het natuurherstelplan dat rond de Essche Stroom nabij kasteel Nemerlaer is uitgevoerd.

De wandelexcursie start om 10.00 uur op de kruising van de Belversedijk en de Posthoornseweg in Haaren. Van daaruit verzorgen gidsen van het waterschap en Brabants Landschap een twee uur durende excursie door de natte natuurparel.

De excursieleiders zijn Hans Koekkoek van waterschap De Dommel en Martijn Fliervoet van Brabants Landschap. ,,Hans en ik willen als voormalig projectverantwoordelijken heel graag uitleggen wat het natuurherstelplan op landgoed Nemerlaer inhoudt,” vertelt Fliervoet. ,,Het wordt een echte excursie, geen natuurwandeling, al kan het geen kwaad om stevige wandelschoenen aan te trekken.”

In de twee uur die de gidsen onderweg zijn leggen ze maximaal drie kilometer af. ,,Op die manier kunnen we her en der letterlijk stil staan bij alles wat er is gebeurd en waarom en welke dieren en planten de mensen hier over een tijdje kunnen verwachten”, licht Koekkoek toe. Deelname is gratis, aanmelding vooraf is niet nodig.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Geld en Makelaardij Doornmalen electro Gemeente Boxtel Proef Culinair Beleef Boxtel SNS Bank Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo