RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:46:24    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 16 maart 2012 15:30 uur, laatst gewijzigd op 17 maart 2012 14:40 uur

Europese jeugd bezoekt Esch

Europese jeugd bezoekt Esch

Op de foto: Lambert van Nistelrooij ging zaterdagochtend in debat met de Europese jongeren. Onder meer de voordelen van de euro kwamen hierbij aan bod. (Foto: Peter de Koning).

In Esch is donderdagavond het startsein gegeven voor de jaarlijkse ontmoeting van het charter Friends of Europe. Ruim vijftig jongeren uit 25 verschillende Europese landen nemen hieraan deel. Zaterdagochtend ging de delegatie in debat met europarlementariër Lambert van Nistelrooij.

De voor- en nadelen van de euro en de diversiteit aan culturen binnen Europa kwamen uitgebreid aan bod tijdens het debat. ,,Een Europese munteenheid heeft vooral veel voordelen",  zo stelde Van Nistelrooij. ,,De markt blijft stabieler en de integratie tussen de verschillende landen wordt makkelijker." Met name de jongeren uit Engeland reageerden hier fel op: ,,De euro heeft tot nu toe weinig positiefs opgeleverd. Het grote probleem is dat als één land valt, alle lidstaten worden meegetrokken."

De jongeren blijven tot en met zondagochtend in Esch en logeren in gastgezinnen. Vrijdag bracht de delegatie een bezoek aan het gemeentehuis van Haaren en aan de HAS te 's-Hertogenbosch waar workshops werden gevolgd. De komende dagen staan er nog boerengolfen en een feestavond op het programma.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Geerts advies Olieenzo Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Proef Culinair