RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:44:27    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 27 april 2013 13:35 uur, laatst gewijzigd op 27 april 2013 13:37 uur

Europa verbroedert weer in Esch

Europa verbroedert weer in Esch

Op de foto: Inwoners van Esch verbroederen op het Marktplein, waar zaterdag het Europees tegelpad werd onthuld. (Foto: Peter de Koning).

Burgemeester Frans Ronnes van Haaren heeft zaterdagochtend op het Marktplein in Esch het Europese tegelpad officieel geopend. Het pad telt bijna dertig tegels waarop de namen staan van alle gemeenten die sedert 1989 zijn aangesloten bij het Charter of European Rural Communities.

De Europees getinte bijeenkomst werd bijgewoond door zestien vertegenwoordigers van dorpen die bij het charter zijn aangesloten. Het openingswoord werd gedaan door voorzitter Martin Greven van Friends of Europe Esch, die met zijn stichting aan de wieg stond van het fraaie tegelpad.

De kleurrijke tegels - voorzien van een QR-code die toegang biedt tot de website van het Europees Charter - lopen van de Essche bierpomp naar het Europees monument, dat is bevestigd aan de zijgevel van het vroegere raadhuis aan het Marktplein.

De bijeenkomst in Esch werd muzikaal opgeluisterd door zangeres Izabele Visockaite uit Litouwen, die het nummer Mercy van Duffy glansrijk vertolkte. Alle aanwezigen werden getrakteerd op oranjebitter en bitterballen, die geserveerd werden door gemeentelijk biertapper Gerry van der Mee.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Huidtherapie Olieenzo Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Geerts advies Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht