RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:36:14    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 20 december 2013 12:43 uur, laatst gewijzigd op 21 december 2013 09:12 uur

Eten, muziek en sport op JRL

Eten, muziek en sport op JRL

Op de foto: Kevin van de Sande (13) verkoopt zijn tweedehandsspullen in de Bracbantzaal. (Foto: Pieter Heijboer).

Het Jacob-Roelandslyceum hield vrijdag 20 december haar jaarlijkse kerstmarkt. De leerlingen hebben gekozen om de opbrengst van dit jaar te schenken aan de Voedselbank Boxtel. Door heel de school en daar buiten werden spullen verkocht en muziek gemaakt. De opbrengst was 8.000 euro.

De kerstmarkt duurde van elf uur tot half twee. Dat is niet heel erg lang en daardoor was het meteen druk. Ieder leerjaar van de middelbare school had een taak toegewezen gekregen. Zo stonden de brugklassen tweedehands spullen te verkopen. ,,Er is voor ieder wat wils”, schreeuwde Kevin van de Sande (13). Hij wist wel hoe hij zijn waar aan de man moest brengen. ,,Ik heb nu 10 euro verdiend en we zijn nog maar 25 minuten bezig. Dat is best netjes.”

De bovenbouw moest sponsoractiviteiten verzorgen. Zij organiseerden onder andere een sponsorloop. De deelnemers moesten acht keer 600 meter lopen en hun rondjes steeds laten afstempelen door twee leraren. Een meisje skeelerde achterstevoren. ,,Nu krijg ik toch wel twee stempels?”, vroeg ze.

In de aula speelde een clubje leerlingen onder andere ’I Would Stay’ van Krezip. Jan van Bracht (78) uit Lennisheuvel zat op de balustrade in de aula. ,,Ik heb twee kleinkinderen op deze school. De een zit in de derde klas en de ander in de zesde van het atheneum. ,,Ik heb een wrap met kip gekocht, die is heel lekker”, aldus Van Bragt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Kindertuin Uitvaartonderneming Bijnen Koppelmans Huidtherapie Natasja fashion Geerts advies Toverboom SNS Bank Meubelmakerijdenberg Rijschool Dolman Tiga 040Fit Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Olieenzo Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen