09:30:26    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 20 december 2013 12:43 uur, laatst gewijzigd op 21 december 2013 09:12 uur

Eten, muziek en sport op JRL

Eten, muziek en sport op JRL

Op de foto: Kevin van de Sande (13) verkoopt zijn tweedehandsspullen in de Bracbantzaal. (Foto: Pieter Heijboer).

Het Jacob-Roelandslyceum hield vrijdag 20 december haar jaarlijkse kerstmarkt. De leerlingen hebben gekozen om de opbrengst van dit jaar te schenken aan de Voedselbank Boxtel. Door heel de school en daar buiten werden spullen verkocht en muziek gemaakt. De opbrengst was 8.000 euro.

De kerstmarkt duurde van elf uur tot half twee. Dat is niet heel erg lang en daardoor was het meteen druk. Ieder leerjaar van de middelbare school had een taak toegewezen gekregen. Zo stonden de brugklassen tweedehands spullen te verkopen. ,,Er is voor ieder wat wils”, schreeuwde Kevin van de Sande (13). Hij wist wel hoe hij zijn waar aan de man moest brengen. ,,Ik heb nu 10 euro verdiend en we zijn nog maar 25 minuten bezig. Dat is best netjes.”

De bovenbouw moest sponsoractiviteiten verzorgen. Zij organiseerden onder andere een sponsorloop. De deelnemers moesten acht keer 600 meter lopen en hun rondjes steeds laten afstempelen door twee leraren. Een meisje skeelerde achterstevoren. ,,Nu krijg ik toch wel twee stempels?”, vroeg ze.

In de aula speelde een clubje leerlingen onder andere ’I Would Stay’ van Krezip. Jan van Bracht (78) uit Lennisheuvel zat op de balustrade in de aula. ,,Ik heb twee kleinkinderen op deze school. De een zit in de derde klas en de ander in de zesde van het atheneum. ,,Ik heb een wrap met kip gekocht, die is heel lekker”, aldus Van Bragt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Elan Bikes support Geld en Makelaardij Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Toverboom EmielTechniek Geerts advies Remax-optimus Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Alfa Podium Boxtel