RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:28:36    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 22 augustus 2012 12:44 uur, laatst gewijzigd op 22 augustus 2012 17:37 uur

'Essche Stroom weer schoon'

\'Essche Stroom weer schoon\'

Op de foto: De stuw in de Essche Stroom te Esch vormde woensdagmorgen het decor voor de officiële opening van de schoongemaakte beek. (Foto: Peter de Koning).

Watergraaf Peter Glas van Waterschap De Dommel en gedeputeerde Johan van den Hout van de provincie Noord-Brabant hebben woensdag 22 augustus op symbolische wijze de schoongemaakte Essche Stroom geopend. Zij hingen een waslijn op met witte T-shirts bij de stuw aan de Haarenseweg in Esch met daarop de tekst 'De Essche Stroom weer schoon'. 

De officiële opening van het saneringsproject vond woensdagochtend plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst voor genodigden. Daarbij werd stilgestaan bij de onlangs afgeronde sanering van de Essche Stroom.

In de middaguren was het publiek welkom in Esch om deel te nemen aan de openbare festiviteiten. Het was onder meer mogelijk om met de boot het water op te gaan en een kijkje te nemen bij de informatiestands over de herinrichtingsprojecten Levendig Bleijendijk en de Halsche Beemden.

Belangstellenden die graag een stukje wilden varen over de Essche Stroom, konden opstappen in een van de twee boten van het waterschap. De kapiteins van ’De IJsvogel’ en ’De Negenoog’ stuurden de vaartuigen heen en weer tussen de stuw bij de Haarenseweg, de steiger bij de Spankertstraat en vervolgens nog een stuk verder.

Tijdens de dag kon men terecht bij medewerkers van De Dommel voor projectinformatie over de Essche Stroom, terwijl vertegenwoordigers van heemkundekring De Kleine Meierij uitleg gaven over de geschiedenis van de beek. De jeugd kon genieten van een ijsje van een ijscokar.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geerts advies Doornmalen electro Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg SNS Bank Huidtherapie Geld en Makelaardij