RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:00:59    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 26 februari 2014 14:20 uur, laatst gewijzigd op 26 februari 2014 14:24 uur

Essche Stroom meandert weer

Essche Stroom meandert weer

Op de foto: Zicht op een deel van de nieuwe meander die de afgelopen maanden met kraanmachines is uitgegraven bij de buurtschap Hal, (Foto: Stefan Latijnhouwers).

De herinrichting van de Essche Stroom nabij de buurtschap Hal - op de grens van Boxtel en Vught - verloopt voorspoedig. Zoals gepland kan het deelproject Halsche Beemden half maart afgerond worden, waarna de beek een paar weken later wordt aangesloten op de nieuwe meander. 

Aan weerszijden van de A2 wordt momenteel gewerkt aan de verbreding van het beekdal. De huidige Essche Stroom in het projectgebied Halsche Beemden blijft liggen en is nodig als bypass bij hoog water. Projectleider Hans Koekkoek van waterschap De Dommel hierover: ,,De nieuwe meander met een lengte van bijna drie kilometer die momenteel wordt gegraven, groeit uit tot een natuurlijke beek met stromend water en gevarieerde oevers. Het zand dat vrijkomt bij de graafwerkzaamheden wordt met zogeheten duwbootjes vervoerd naar landgoed Bleijendijk in Vught voor de aanleg van nieuwe kades.”

De planning is volgens Koekkoek om het totale project, dat bestaat uit de deelprojecten Halsche Beemden en Bleijendijk, in oktober van dit jaar op te leveren.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Proef Culinair Doornmalen electro SNS Bank Geerts advies Meubelmakerijdenberg