02:55:12    zaterdag, 14 december 2019
brabants centrum logo
Zondag, 06 mei 2012 19:27 uur, laatst gewijzigd op 06 mei 2012 19:59 uur

Essche Boys viert kampioenstitel

Essche Boys viert kampioenstitel

Op de foto: Essche Boys juicht na het behalen van de titel in de vierde klasse. Volgend jaar speelt de club voor het eerst in de historie in de derde klasse. (Foto: Peter de Koning).

Met een winst van 4-0 op Tongelre hebben de voetballers van Essche Boys zondagmiddag de eerste plaats behaald in de vierde klasse G. Op eigen veld wisten de spelers in de laatste vijftien minuten de titel veilig te stellen.

Zodra het eindsignaal klonk, barstte het feest los. Er werd vuurwerk afgestoken en het veld werd bestormd door trotse familieleden en vrienden. Het Essche team stond vanaf de zevende competitiewedstrijd bovenaan de ranglijst. ,,Die plaats behalen is niet het moeilijkste", stelde aanvoerder Nick Groenendaal. ,,Het behouden bleek het lastigst. Na de wedstrijd van veertien dagen geleden tegen de Woenselse Boys was het voor ons wel duidelijk dat de kampioenstitel voor het grijpen lag."

De voetballers werden op een platte kar door het dorp gereden en werden toegejuicht door diverse Esschenaren. Groenendaal: ,,Alle spelers hebben maandag vrij van hun werk. Want dit hoogtepunt moet goed gevierd worden."

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Doornmalen electro Olieenzo Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij EmielTechniek Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie