RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:47:55    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 15 maart 2012 14:40 uur, laatst gewijzigd op 15 maart 2012 14:42 uur

Esch zit even zonder bierpomp

Esch zit even zonder bierpomp

Op de foto: De restauratie van de Essche bierpomp kan beginnen. De betonnen bovenkant van de pomp wordt compleet met Bacchusbeeldje afgevoerd. (Foto: Peter de Koning).

De bierpomp in de dorpskom van Esch is dinsdag steen voor steen afgebroken. En als de kastanjes op Hemelvaartsdag bloeien, zal Gerrie van der Mee als onbezoldigd biertapper in dienst van de gemeente Haaren weer schuimende pilsjes tappen uit een gloednieuwe dorpspomp. Om de restauratie te kunnen betalen, worden de oude bakstenen stuk voor stuk verkocht.

De betonnen voet van de bierpomp blijft staan, ook de bovenkant met bronzen replica van het Romeinse Bacchusbeeldje blijft behouden. Het beeldje wordt wel grondig gereinigd. ,,Het metselwerk gaan we helemaal vernieuwen omdat er ooit een vrachtwagen tegenaan gereden is”, zegt Van der Heijden.

In de dorpspomp komt een waterleiding, zodat straks dagelijks schoon kraanwater van Brabant Water opgepompt kan worden. Tijdens het jaarlijkse Bierpompfeest op Hemelvaartsdag - dit jaar op donderdag 17 mei - wordt met behulp van een nieuwe installatie bier getapt.

Lees alles over de restauratie van de Essche bierpomp in Brabants Centrum van donderdag 15 maart.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Olieenzo Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Gemeente Boxtel