16:08:32    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 13 september 2011 10:06 uur, laatst gewijzigd op 15 september 2011 15:54 uur

Esch verwacht 800 jeu de boulers

Esch verwacht 800 jeu de boulers

Op de foto: Jeu de boules in Esch kan ook tussen de maïsakkers... (Foto: Het Essche Boeltje).

Zaterdag 17 september is door heel Esch weer het bekende klikkende geluid van ijzeren ballen te horen. Voor alweer de 29e keer vindt daar dan het jaarlijkse jeu de boulestoernooi plaats. Net als de voorgaande drie jaren is de organisatie van dit internationale toernooi in handen van muziekvereniging Sint-Willibrordus, in samenwerking met een aantal spelers van jeu de boulesclub Het Essche Boeltje.

Het evenement in Esch is het grootste recreatieve jeu de boulestoernooi van Nederland, waaraan door iedereen die dat wil kan worden deelgenomen. Het enthousiasme is ook dit jaar groot, gelet op de 360 doubletten die zich op dit moment al hebben aangemeld. Alle leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd; naast gelouterde boulers geven ook mindere goden en zelfs beginners acte de présence.

,,Het dorpsplein wordt omgetoverd in Franse sferen”, licht toernooidirecteur Eric van Roosmalen toe. ,,We willen er weer een gezellig feest van maken met veel muziek. En natuurlijk wordt er ook gestreden. Elk doublette speelt vijf voorgelote wedstrijden. Het hele dorp is in de ban van het toernooi en een keur aan spelers en toeschouwers kan ook dit jaar weer genieten van een uniek dagje Esch.”

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Huidtherapie Gemeente Boxtel Proef Culinair Beleef Boxtel Olieenzo