18:25:19    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 18 maart 2014 11:30 uur

'Esch, stem op Esch'

\'Esch, stem op Esch\'

Op een bord aan het Marktplein in Esch hangen verkiezingsposters van Samenwerking '95, VVD, CDA en Progressief '96, de politieke partijen in de gemeente Haaren. Maar er hangt ook een affiche met de tekst 'Zullen we dan nu meteen even afspreken voor woensdag 19 maart tussen 08.00 en 19.00 uur in De Es? Stem lokaal in het stemlokaal." Het blijkt een actie van de website www.eschstemtesch.nl.

Deze website roept de Esschenaren op te stemmen en dan het liefst op een lokale kandidaat. ,,Naast algemeen belang moge het duidelijk zijn dat iedere kern zijn eigen specifieke aandachtspunten en belangen heeft. Het op de juiste manier behartigen van ook die aandachtspunten en belangen is belangrijk om binnen een gemeenteraad tot een goede afweging te komen. Een vertegenwoordiger vanuit de dorpskern Esch weet water speelt, is beter op de hoogte van de plaatselijke situatie in Esch en is direct aanspreekbaar", zo schrijft oud-raadslid Jan van Gerven op de website.

De website meldt dat in totaal tien Esschenaren op de vier kandidatenlijsten staan. Progressief '96 heeft geen kandidaten uit Esch, VVD heeft Martin Greven (5) en Wim van der Looij (7) op de lijst staan, de Essche kandidaten van Samenwerking '95 zijn Peter den Ouden (2), Christ van Schijndel (9), Geert-Jan van Schijndel (12), Christien Pijnenburg (23) en Piet den Ouden 27) en de lijst van CDA telt vier kandidaten: Serge Hoppenbrouwers (6), Pieter van Overbeek (10), Cor van der Zanden (14) en Frank Wagenberg (17).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Geerts advies