RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:32:43    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 18 maart 2014 11:30 uur

'Esch, stem op Esch'

\'Esch, stem op Esch\'

Op een bord aan het Marktplein in Esch hangen verkiezingsposters van Samenwerking '95, VVD, CDA en Progressief '96, de politieke partijen in de gemeente Haaren. Maar er hangt ook een affiche met de tekst 'Zullen we dan nu meteen even afspreken voor woensdag 19 maart tussen 08.00 en 19.00 uur in De Es? Stem lokaal in het stemlokaal." Het blijkt een actie van de website www.eschstemtesch.nl.

Deze website roept de Esschenaren op te stemmen en dan het liefst op een lokale kandidaat. ,,Naast algemeen belang moge het duidelijk zijn dat iedere kern zijn eigen specifieke aandachtspunten en belangen heeft. Het op de juiste manier behartigen van ook die aandachtspunten en belangen is belangrijk om binnen een gemeenteraad tot een goede afweging te komen. Een vertegenwoordiger vanuit de dorpskern Esch weet water speelt, is beter op de hoogte van de plaatselijke situatie in Esch en is direct aanspreekbaar", zo schrijft oud-raadslid Jan van Gerven op de website.

De website meldt dat in totaal tien Esschenaren op de vier kandidatenlijsten staan. Progressief '96 heeft geen kandidaten uit Esch, VVD heeft Martin Greven (5) en Wim van der Looij (7) op de lijst staan, de Essche kandidaten van Samenwerking '95 zijn Peter den Ouden (2), Christ van Schijndel (9), Geert-Jan van Schijndel (12), Christien Pijnenburg (23) en Piet den Ouden 27) en de lijst van CDA telt vier kandidaten: Serge Hoppenbrouwers (6), Pieter van Overbeek (10), Cor van der Zanden (14) en Frank Wagenberg (17).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro SNS Bank Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen