RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:05:48    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 06 juni 2011 07:28 uur, laatst gewijzigd op 06 juni 2011 09:03 uur

Esch oppermachtig op gildedag

Esch oppermachtig op gildedag

Op de foto: Het Essche gilde behaalde de eerste plaats bij het groepsvendelen. (Foto: Peter de Koning).

Het Essche Sint-Willebrordusgilde heeft zondag beslag gelegd op veel prijzenzilver tijdens de kringdag die werd georganiseerd in Sint-Joris & Sint-Catharina in Gemonde. Liefst tien schildjes namen de Esschenaren mee naar huis, op acht onderdelen mochten zij zich winnaar of kampioen noemen.

Toen Hans van der Schoot, hoofdman van het organiserende gilde in Gemonde, rond de klok van zessen in de volle manege Den Doolhof startte met de bekendmaking van de prijzen, werd elders in sportpark De Laat nog volop geschoten. Uiteindelijk bepaalden de geweerschutters de lengte van de gildedag. Om klokslag acht uur ’s avonds, viel de beslissing en kwam een einde aan de titanenstrijd tussen twee Essche gildebroeders. Adrie Verhoeven moest zijn meerdere erkennen in Jeroen van de Ven.

Naast het kampioensschild nam hoofdman Fons van der Heijden van Sint-Willebrordus nog negen zilverprijzen in ontvangst. Eén daarvan werd veiliggesteld door Jack van Bragt die de hoogste score noteerde in het individueel klassement geweerschieten. Leo Konings werd in de vaandelklasse uitgeroepen tot winnaar bij het vendelen, en op dit onderdeel haalde Martin Verhoeven de eerste plaats in de klasse A. Bij het groepsvendelen ging de hoogste eer ook naar het Essche gilde; terwijl Caspar van de Ven kampioen werd bij de jeugd.

Bij het geweerschieten behaalde Sint-Willebrordus een tweede prijs op het onderdeel viertallen en bij het jeu de boules eindigde de Essche schuts als derde. Voorts nam Van der Heijden twee zilverprijzen in ontvangst voor hetgeen op de gildetentoonstelling werd ingebracht.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Huidtherapie Geld en Makelaardij Proef Culinair Gemeente Boxtel SNS Bank