01:44:10    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 06 juni 2011 07:28 uur, laatst gewijzigd op 06 juni 2011 09:03 uur

Esch oppermachtig op gildedag

Esch oppermachtig op gildedag

Op de foto: Het Essche gilde behaalde de eerste plaats bij het groepsvendelen. (Foto: Peter de Koning).

Het Essche Sint-Willebrordusgilde heeft zondag beslag gelegd op veel prijzenzilver tijdens de kringdag die werd georganiseerd in Sint-Joris & Sint-Catharina in Gemonde. Liefst tien schildjes namen de Esschenaren mee naar huis, op acht onderdelen mochten zij zich winnaar of kampioen noemen.

Toen Hans van der Schoot, hoofdman van het organiserende gilde in Gemonde, rond de klok van zessen in de volle manege Den Doolhof startte met de bekendmaking van de prijzen, werd elders in sportpark De Laat nog volop geschoten. Uiteindelijk bepaalden de geweerschutters de lengte van de gildedag. Om klokslag acht uur ’s avonds, viel de beslissing en kwam een einde aan de titanenstrijd tussen twee Essche gildebroeders. Adrie Verhoeven moest zijn meerdere erkennen in Jeroen van de Ven.

Naast het kampioensschild nam hoofdman Fons van der Heijden van Sint-Willebrordus nog negen zilverprijzen in ontvangst. Eén daarvan werd veiliggesteld door Jack van Bragt die de hoogste score noteerde in het individueel klassement geweerschieten. Leo Konings werd in de vaandelklasse uitgeroepen tot winnaar bij het vendelen, en op dit onderdeel haalde Martin Verhoeven de eerste plaats in de klasse A. Bij het groepsvendelen ging de hoogste eer ook naar het Essche gilde; terwijl Caspar van de Ven kampioen werd bij de jeugd.

Bij het geweerschieten behaalde Sint-Willebrordus een tweede prijs op het onderdeel viertallen en bij het jeu de boules eindigde de Essche schuts als derde. Voorts nam Van der Heijden twee zilverprijzen in ontvangst voor hetgeen op de gildetentoonstelling werd ingebracht.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Toverboom Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Filipe Podium Boxtel Doornmalen electro TopSlank Beleef Boxtel Alfa Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen