RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:05:34    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 04 november 2011 10:56 uur, laatst gewijzigd op 04 november 2011 11:01 uur

Esch mist geldautomaat

Esch mist geldautomaat

Op de foto: Medio augustus werd de Essche geldautomaat onherstelbaar beschadigd bij een mislukte plofkraak. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Het is nog onduidelijk wanneer de pinautomaat van de Rabobank aan het Dorpsplein in Esch weer gebruikt kan worden. Medio augustus werd een plofkraak gepleegd bij de geldautomaat, waarbij weliswaar geen geld werd buitgemaakt, maar het apparaat wel onherstelbaar beschadigd raakte.

In twee ingezonden brieven in Het Esseblad, waarin het plaatselijke parochienieuws wordt verspreid, uitten dorpsbewoners vorige week hun ongenoegen over het nog altijd niet beschikbaar zijn van een nieuwe automaat om contant geld te pinnen. Tanja Kliphuis, manager marketing en communicatie van de Rabobank ’s-Hertogenbosch en omstreken, meldt dat de situatie ter plaatse wat ingewikkeld is. ,,De automaat is geplaatst in de gevel van een woonhuis. De bewoners waren als gevolg van andere ramkraken al niet zo enthousiast over de voorziening in hun pand, maar dat is na de mislukte inbraak alleen maar erger geworden.”

Kliphuis benadrukt dat de bank het liefst zo snel mogelijk een vervangend apparaat wil plaatsen, maar dat daarover nog overleg moet plaatsvinden met de bewoners van het pand. Ook al wordt een nieuwe geldautomaat geplaatst, zal nog zullen de Esschenaren nog geruime tijd geduld moeten betrachten. Kliphuis: ,,We hebben die apparaten niet op voorraad. De leverancier hanteert maanden wachttijd.” Met name ouderen missen de geldautomaat in het dorp.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Geerts advies Proef Culinair SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg