07:27:22    donderdag, 18 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 04 november 2011 10:56 uur, laatst gewijzigd op 04 november 2011 11:01 uur

Esch mist geldautomaat

Esch mist geldautomaat

Op de foto: Medio augustus werd de Essche geldautomaat onherstelbaar beschadigd bij een mislukte plofkraak. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Het is nog onduidelijk wanneer de pinautomaat van de Rabobank aan het Dorpsplein in Esch weer gebruikt kan worden. Medio augustus werd een plofkraak gepleegd bij de geldautomaat, waarbij weliswaar geen geld werd buitgemaakt, maar het apparaat wel onherstelbaar beschadigd raakte.

In twee ingezonden brieven in Het Esseblad, waarin het plaatselijke parochienieuws wordt verspreid, uitten dorpsbewoners vorige week hun ongenoegen over het nog altijd niet beschikbaar zijn van een nieuwe automaat om contant geld te pinnen. Tanja Kliphuis, manager marketing en communicatie van de Rabobank ’s-Hertogenbosch en omstreken, meldt dat de situatie ter plaatse wat ingewikkeld is. ,,De automaat is geplaatst in de gevel van een woonhuis. De bewoners waren als gevolg van andere ramkraken al niet zo enthousiast over de voorziening in hun pand, maar dat is na de mislukte inbraak alleen maar erger geworden.”

Kliphuis benadrukt dat de bank het liefst zo snel mogelijk een vervangend apparaat wil plaatsen, maar dat daarover nog overleg moet plaatsvinden met de bewoners van het pand. Ook al wordt een nieuwe geldautomaat geplaatst, zal nog zullen de Esschenaren nog geruime tijd geduld moeten betrachten. Kliphuis: ,,We hebben die apparaten niet op voorraad. De leverancier hanteert maanden wachttijd.” Met name ouderen missen de geldautomaat in het dorp.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geerts advies Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Beleef Boxtel