RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:58:20    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 15 september 2012 16:32 uur, laatst gewijzigd op 15 september 2012 16:47 uur

Esch in de ban van jeu de boules

Esch in de ban van jeu de boules

Op de foto: In Esch werden zaterdag de hele dag jeu de boules-wedstrijden gespeeld op paden, opritten en in tuinen van inwoners. (Foto: Gerard Schalkx).

,,We zijn hier voor de vierde keer, elk jaar met goed weer en een prima organisatie, veel plezier en heerlijk bier.” Het geinige rijmpje in het gastenboek van het jeu de boulestoernooi ’Het Essche Boeltje’ vertelde zaterdag in een notendop alles over de wijze waarop de deelnemers het jaarlijkse sportieve evenement in Esch ervaren.

,,Het voelt aan als een grote reünie, die gekenmerkt wordt door een sfeervolle entourage en gezelligheid”, aldus Eric van Roosmalen, toernooidirecteur en secretaris van de organiserende muziekvereniging Sint-Willibrordus. ,,Dit is de vijfde keer dat wij de organisatie in handen hebben, waarbij we elk jaar op een vaste kern van ongeveer 500 tot 600 deelnemers kunnen rekenen."

De opbrengst van het sportieve evenement in Esch komt ten goede aan de muziekvereniging, waarbij een meeropbrengst van het toernooi traditiegetrouw ter beschikking gesteld wordt aan een gemeenschapsdoel. ,,Het is de bedoeling dat we dit keer de speelplaats bij de Sint-Willibrordusschool gaan opleuken door een grote kaart van Nederland in de stoep te verwerken. Daar kunnen de kinderen op spelen, bijvoorbeeld hinkelen, maar daarnaast kunnen ze zo leren waar de provincies, steden en dorpen liggen. Een lesje topografie in de buitenlucht.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Proef Culinair Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Olieenzo Gemeente Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding