13:41:05    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 05 juni 2011 18:43 uur, laatst gewijzigd op 06 juni 2011 21:43 uur

Esch' gilde in de prijzen

Esch\' gilde in de prijzen

Op de foto: Beeld van de massale opmars in Gemonde. (Foto: Henk van Weert).

De prijsuitreiking van de succesvol verlopen wedstrijddag van de gildekring Maasland, onderdeel van de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden, is nog volle gang. Zeker is dat het Essche Sint-Willebrordusgilde in Gemonde in de prijzen viel.

Hoofdman Hans van der Schoot van het Gemondse gilde Sint-Joris & Sint-Catharina is tevreden over het gildetreffen in het plaatselijke sportpark De Laat. ,,Het feit dat ik nu gemoedelijk met de pers kan staan praten en dat ik nog niet één klacht heb gehoord vandaag, stemt me tot tevredenheid", vertelde hij zojuist.

In de tot feestzaal omgebouwde manege Den Doolhof reikt Van der Schoot op dit moment samen met federatievoorzitter Jack Goudsmits de prijzen uit. Dat gebeurt terwijl de kruisboogschutters nog onder de schutsboom staan om te bepalen wie op dit onderdeel winnaar wordt.

De Essche hoofdman Fons van der Heijden heeft inmiddels twee zilverprijzen in ontvangst genomen. Zowel de van vóór 1502 stammende zilveren koningsvogel als een collage met hoofdmanspiek en -schild en koningsstaf werd door de jury met het hoogste aantal punten gewaardeerd.

De gilden uit Boxtel en Liempde liepen vanmiddag wel mee in de optocht, maar doen niet mee om de prijzen omdat zij zijn aangesloten bij een andere gildekring.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Geld en Makelaardij Podium Boxtel Alfa EmielTechniek Olieenzo Remax-optimus Toverboom Filipe Doornmalen electro Elan Bikes support Beleef Boxtel