09:32:56    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 november 2012 18:03 uur, laatst gewijzigd op 16 november 2012 18:05 uur

Erik Akerboom SG op Defensie

Erik Akerboom SG op Defensie

Op de foto: Boxtelaar Erik Akerboom is per 1 december secretaris-generaal op het Ministerie van Defensie.

De nieuwe secretaris-generaal van het Ministerie van Defensie wordt Erik Akerboom (51). Dit is vrijdag besloten in de ministerraad. De benoeming gaat per 1 december in. Akerboom vervangt secretaris-generaal Ton Annink die per 1 oktober aan de slag ging als secretaris-generaal van Sociale Zaken.

Akerboom is momenteel werkzaam als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. In deze rol is hij onder meer verantwoordelijk voor de versterking van cyber security in Nederland. Daarnaast stond hij aan de wieg van de contra terrorisme ontwikkelingen en leidde hij zowel nationaal als internationaal een aantal grote operaties.

Akerboom rondde de Nederlandse Politieacademie af en studeerde daarna bestuurskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zijn loopbaan begon hij in 1986 bij de Politie Utrecht. Daarna was hij onder meer werkzaam als Korpschef Regiopolitie Brabant Noord en Directeur Democratische Rechtsorde bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst.

Minister Hennis-Plasschaert is blij met het besluit. ,,Goed dat de benoeming van Erik Akerboom zo voortvarend is verlopen. Ik zie er naar uit om met steun van Akerboom en Tom Middendorp, onze Commandant der Strijdkrachten, leiding te geven aan Defensie".

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Olieenzo Geerts advies Huidtherapie Doornmalen electro