RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:47:52    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 31 oktober 2013 15:28 uur, laatst gewijzigd op 05 november 2013 16:27 uur

Ergernis over benoeming raadslid

Ergernis over benoeming raadslid

Op de foto: Wim van der Zanden wil voor zijn partij Balans de plaats van Jan Vervoorn innemen in de Boxtelse raadzaal.

De Boxtelse politieke groepering Balans is onaangenaam verrast door het besluit om Wim van der Zanden pas op 26 november te beëdigen als opvolger van raadslid Jan Vervoorn. De grootste fractie in de gemeenteraad wil dat Van der Zanden al op 11 november, tijdens de tweede termijn van de begrotingsvergadering, aan het politieke debat kan deelnemen.

Van der Zanden is woensdag door burgemeester Mark Buijs gebeld met de mededeling dat hij twee weken later dan gevraagd tot raadslid wordt benoemd. Die beslissing is genomen door het presidium, waarin naast de burgemeester ook raadsnestor Ad van de Wetering (Boxtels Belang), de voorzitters van de drie raadscommissies zitting hebben: Mariëlle van Alphen (Balans), Anja van den Einden (PvdA/GroenLinks) en Wim van Erp (CDA).

In een persbericht meldt Balans dat burgemeester Buijs geen bezwaar zou hebben tegen een installatie op 11 november, maar dat daarvoor geen meerderheid was in het presidium. De burgemeester heeft nog niet kunnen reageren, maar een van de andere leden van het presidium meldt dat van een stemming geen sprake was. Van den Einden: ,,Het verzoek van Balans is ongebruikelijk. Raadsleden die tussentijds aantreden worden verwelkomd in de eerstvolgende vergadering. En die vindt plaats op 23 november. Het begrotingsdebat op 11 november is een voortzetting van de raadsvergadering die vorige week na de eerste termijn is geschorst. Het is raar om tussentijds een aparte vergadering te beleggen.”

Balans werd in augustus uit de coalitie gewipt na de gevolgen van een spraakmakend Twitter-offensief in de schaliegasdiscussie. Het kostte ook Van der Zanden de kop als wethouder. Van der Zanden zegt teleurgesteld te zijn in het besluit van het presidium en die mening is ook de fractie van zijn partij toegedaan. Balans spreekt van ’een volgende zwarte bladzijde in de politieke spelletjes van de afgelopen drie maanden’.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair SNS Bank Geerts advies Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie