RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:05:06    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 26 juli 2013 14:06 uur

Ergernis over Dommeloevers

Ergernis over Dommeloevers

Inwoners van Boxtel die nabij de oever van de Dommel wonen, zijn niet gecharmeerd met het minimale maaibeleid dat de gemeente hanteert voor de bermen. ,,Het beleid mag na bijna tien jaar wel eens worden herzien”, stelt Theodoor van Leeuwen namens de mensen die aan de rivier wonen. Meer maaien hoeft voor hem niet per se. ,,Maar zaai de bermen dan in met bloemen. Dat oogt heel wat fraaier dan al die brandnetels en rietkragen.”

Wethouder Willie van de Langenberg (Openbare Ruimte) is niet van plan tegemoet te komen aan de wensen van de vereniging Dommel door Boxtel waarvan Van Leeuwen voorzitter is. Vorig jaar lanceerde de club de resultaten van een enquête waaruit bleek dat veel bewoners graag zouden zien dat de bermen langs fiets- en voetpad Lange Loop vaker worden gemaaid. Uit frustratie dat de gemeente niets onderneemt, hebben de voorbije weken diverse bewoners zelf de motormaaier ter hand genomen. Om hun uitzicht op de Dommel te verbeteren of om de vakantievierende jeugd een plekje te geven om te vissen.

Van Leeuwen is niet verbaasd over het antwoord van het gemeentebestuur. ,,We gaan niet opnieuw met B. en W. in conclaaf, maar we zouden het best aardig vinden als de Dommeloevers zouden worden ingezaaid met bloemen. Kijk eens naar die middenberm in de Bosscheweg bij het waterschapshuis. Staat vol met prachtige wilde bloemen. Dat moet langs de rivieroevers toch ook kunnen.” Boxtel en het waterschap hebben volgens Van Leeuwen de mond vol over de beleefbaarheid van de Dommel. ,,Nou, dat kan in Boxtel-Oost langs de Lange Loop veel beter dan nu met die enorme rietkragen en het hoge gras vol brandnetels.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 25 juli.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies SNS Bank Proef Culinair Beleef Boxtel Huidtherapie Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij