RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:33:01    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 01 juli 2012 12:20 uur, laatst gewijzigd op 01 juli 2012 12:22 uur

Erepenning voor zusters JMJ

Erepenning voor zusters JMJ

Op de foto: Leden van het bestuur van de zusters JMJ in Nederland bekijken de erepenning van verdienste in zilver en de oorkonde. (Foto: Gerard Schalkx).

,,Je wordt maar één keer 150 jaar, dus dat moet goed gevierd worden.” Deze woorden sprak burgemeester Frank van Beers zondag in woon-zorgcentrum Molenweide. Hier werd stilgestaan bij het feit dat de zusters JMJ zich 150 jaar voor de Boxtelse gemeenschap hebben ingezet. De burgemeester reikte een erepenning van verdienste in zilver uit en kon ook al vertellen dat er een gedenkteken komt in het processiepark op Duinendaal.

Op 1 juli 1862 kwamen de zusters van de sociëteit Jezus, Maria en Jozef (JMJ) naar Boxtel. Zij bekwaamden zich in onderwijs en verpleging en stichtten scholen, een werkplaats voor meisjes met een beperking, een opvanghuis en een ziekenhuis.

Als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor de jarenlange inzet van de zusters, reikte Frank van Beers een erepenning van verdienste in zilver uit aan Laetitia Aarnink, provinciale overste van de zusters JMJ in Nederland. In samenwerking met Kunststichting Boxtel, verschillende bedrijven en de gemeente Boxtel wordt ook een gedenkteken aan de de zuster gerealiseerd in het processiepark.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Rijschool Dolman Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Kindertuin Meubelmakerijdenberg 040Fit Doornmalen electro Gemeente Boxtel TopSlank Toverboom Beleef Boxtel Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Koppelmans Zwanenberg adviesgroep Natasja fashion Huidtherapie Geld en Makelaardij SNS Bank