RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:36:20    maandag, 24 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Maandag, 16 september 2013 13:51 uur, laatst gewijzigd op 16 september 2013 13:52 uur

Energiecoöperaties in Groene Woud

Energiecoöperaties in Groene Woud

Op de foto: De wethouders van zes gemeenten zetten in Boxtel een handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst voor energiecoöperaties. (Foto: Marc Cleutjens).

Zes gemeenten in Het Groene Woud gaan samenwerken bij het opzetten en versterken van locale energiecoöperaties. De gemeente Boxtel is onder regie van wethouder Peter van de Wiel kartrekker van het initiatief, waaraan verder wordt meegewerkt door de gemeenten Heusden, Schijndel, Oisterwijk, Sint-Oedenrode en Vught.

Wethouders van de zes betrokken gemeenten hebben maandagochtend in het gemeentehuis van Boxtel een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. De wethouders hebben afspraken gemaakt hoe de gemeenten elkaar kunnen ondersteunen, maar ook hoe in de diverse plaatsen steun verleend kan worden aan burgerinitiatieven. ,,Want energiecoöperaties zijn vooral initiatieven die vanuit de bevolking ontstaan en door inwoners gedragen moeten worden”, meent wethouder Van de Wiel. ,,Gemeenten kunnen faciliteren, maar moeten zich terughoudend opstellen. Maar omdat het werken met vrijwilligers soms complex kan zijn, moet het mogelijk zijn dat energiecoöperaties voor ondersteuning bij de lokale overheid kan aankloppen.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 19 september.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Zwanenberg adviesgroep Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Rijschool Dolman Beleef Boxtel Toverboom Doornmalen electro Koppelmans Natasja fashion Kindertuin Gemeente Boxtel Huidtherapie Geerts advies 040Fit