22:50:14    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Maandag, 16 september 2013 13:51 uur, laatst gewijzigd op 16 september 2013 13:52 uur

Energiecoöperaties in Groene Woud

Energiecoöperaties in Groene Woud

Op de foto: De wethouders van zes gemeenten zetten in Boxtel een handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst voor energiecoöperaties. (Foto: Marc Cleutjens).

Zes gemeenten in Het Groene Woud gaan samenwerken bij het opzetten en versterken van locale energiecoöperaties. De gemeente Boxtel is onder regie van wethouder Peter van de Wiel kartrekker van het initiatief, waaraan verder wordt meegewerkt door de gemeenten Heusden, Schijndel, Oisterwijk, Sint-Oedenrode en Vught.

Wethouders van de zes betrokken gemeenten hebben maandagochtend in het gemeentehuis van Boxtel een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. De wethouders hebben afspraken gemaakt hoe de gemeenten elkaar kunnen ondersteunen, maar ook hoe in de diverse plaatsen steun verleend kan worden aan burgerinitiatieven. ,,Want energiecoöperaties zijn vooral initiatieven die vanuit de bevolking ontstaan en door inwoners gedragen moeten worden”, meent wethouder Van de Wiel. ,,Gemeenten kunnen faciliteren, maar moeten zich terughoudend opstellen. Maar omdat het werken met vrijwilligers soms complex kan zijn, moet het mogelijk zijn dat energiecoöperaties voor ondersteuning bij de lokale overheid kan aankloppen.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 19 september.

 

Advertenties