RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:22:56    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 14 mei 2012 11:11 uur, laatst gewijzigd op 14 mei 2012 11:12 uur

Energiecoöperatie in aantocht

Energiecoöperatie in aantocht

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel. (Foto: Albert Stolwijk).

Boxtel lanceert binnenkort de plannen voor een eigen energiecoöperatie. Maandag 4 juni wordt een aftrapbijeenkomst georganiseerd.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel werkt een initiatiefgroep die is samengesteld uit vele geledingen van de samenleving aan de voorbereidingen van de energiecoöperatie. Met de oprichting van een lokale duurzame energiecoöperatie wil Boxtel met andere initiatiefnemers bereiken dat door inwoners gezamenlijk goedkoop energie kan worden ingekocht. De bedongen kortingen worden door betrokkenen in een fonds gestort om nieuwe projecten voor duurzame energie te financieren.

Boxtel loopt niet voorop als het gaat om de oprichting van een energiecoöperatie, maar wil wel de eerste zijn die het groots aanpakt. ,,Veel initiatieven zijn succesvol, maar zeer kleinschalig”, zei wethouder Peter van de Wiel begin dit jaar in Brabants Centrum. ,,Wij willen écht een bijdrage leveren aan duurzame energie door samen op te trekken met heel veel partijen.”

De wethouder is blij met de eerste toezeggingen, maar hoopt in de regio Noordoost-Brabant - waar hij kartrekker is op het gebied van duurzame energie - op nog meer respons. Hij presenteert de plannen voor de energiecoöperatie tijdens een persconferentie, die woensdag 23 mei wordt gehouden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Kindertuin Toverboom Rijschool Dolman Natasja fashion Olieenzo Meubelmakerijdenberg SNS Bank Tiga Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Zwanenberg adviesgroep Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Koppelmans TopSlank