15:53:19    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 18 juli 2014 09:22 uur, laatst gewijzigd op 18 juli 2014 09:35 uur

En nu: op naar de Via Gladiola!

En nu: op naar de Via Gladiola!

Op de foto: Mirelle van den Oetelaar (links) en Jolanda Meeuwsen krijgen veel leuke reacties op hun ervaringen die zij via Brabants Centrum delen.

Het belooft een tropische intocht van langeafstandslopers te worden in Nijmegen. Sober ook: vanwege de vliegtuigramp in Oekraïne. Tijdens de laatste etappe van de Vierdaagse zal de thermometer boven de 30 graden Celsius reiken. Jolanda Meeuwsen en Mirelle van den Oetelaar, een Boxtels duo dat de 40-kilometerroute loopt, zijn de eerste drie dagen moeiteloos doorgekomen.

Om de warmte wat voor te blijven vertrokken de twee vriendinnen gisteren, donderdag 17 juli, een uur eerder dan de twee voorgaande dagen. Om kwart over vijf verlieten ze de Wedren, waar ze ’s middags om half twee terugkeerden. En daarmee waren ze precies even lang onderweg als op dinsdag en woensdag. Van de warmte had het tweetal weinig last: ,,Het ging goed; de lucht was grotendeels bewolkt. We hebben goed gelopen en er zijn gelukkig geen blaren bijgekomen!”, meldde Mirelle.

Het tweetal denkt vandaag, vrijdag zonder noemenswaardige problemen de ’Via Gladiola’ in Nijmegen bereikt. Een paar kilometer eerder, op een rotonde van de Rijksweg in Malden, worden de deelnemers uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel aangemoedigd door plaatsgenoten onder aanvoering van sportwethouder Herman van Wanrooij. Daarbij ontbreekt het vierdaagseorkest, samengesteld uit leden van diverse plaatselijke muziekgroepen. Twee jaar op rij klonk in de Boxtelse ’enclave’ wel vrolijke muziek, maar door bezettingsproblemen vanwege vakantie en werk is het gelegenheidsorkest deze keer niet van de partij.

Brabants Centrum is rond het middaguur aanwezig om de ervaringen van de wandelaars op te tekenen. Vanmiddag is erover te lezen op deze site. Ook wordt een fotoalbum gepubliceerd via Facebook.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel buisman optiek Geld en Makelaardij Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Filipe Remax-optimus Toverboom Meubelmakerijdenberg