18:49:25    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Maandag, 13 augustus 2012 09:49 uur, laatst gewijzigd op 13 augustus 2012 11:08 uur

En dan gaan we weer naar school...

En dan gaan we weer naar school...

Op de foto: Papa Marco van de Loo neemt afscheid van Joep aan het begin van de eerste dag van het nieuwe schooljaar. (Foto: Albert Stolwijk).

Maandagochtend zijn de leerlingen van het basisonderwijs na zes weken zomervakantie aan een nieuw schooljaar begonnen. In groep 1 en 2 van De Beemden zette juf Loes van Leeuwen haar kleuters in de kring om te horen wat zich zoal in de voorbije weken had afgespeeld.

Terwijl de leerlingen uit groep 8 hun spiksplinternieuwe lokaal betrekken dat is gerealiseerd tegelijk met de nieuwbouw van sbo-school De Maremak, zwaaien de kleuters nog door het raam naar hun ouders. Joep trekt een pruillip, maar houdt zich groot. De 5-jarige Thijs heeft het hoogste woord en hoort nu bij de oudste kinderen uit de klas.

Maar Noa zwaait met een envelopje. En eindelijk, als alle kinderen zitten en persoonlijk welkom zijn geheten door juf Loes, mag ze vertellen wat er aan de hand is. ,,Mama heeft een baby'tje gekregen", glundert het meisje. ,,Haar dikke buik van vóór de vakantie is helemaal weg!" De kleuterjuf leest voor wat er op het geboortekaartje staat, want dát komt uit het envelopje te voorschijn. Iets meer dan een week geleden is Lis geboren. En dus wordt zusje Noa toegejuicht met een uitbundig 'Gefelicitéééérd!'.

 

Auteur: Henk van Weert

Advertenties