02:10:27    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 16 februari 2012 14:35 uur, laatst gewijzigd op 17 februari 2012 15:47 uur

Elianne wint Boxtelse voorleestitel

Elianne wint Boxtelse voorleestitel

Op de foto: Elianne Tooren poseert met oorkonde en bloemboeket in Bibliotheek de Meierij. (Foto: Gerard Schalkx).

Elianne Tooren (12) van basisschool De Vorsenpoel is woensdag in Bibliotheek de Meierij aan de Burgakker uitgeroepen tot voorleeskampioen van Boxtel.

Volgens de jury, die vanwege het hoge niveau van alle tien deelnemers veel tijd nodig had om tot een oordeel te komen, was Elianne net iets beter dan haar concurrenten. ,,Je hebt een hele mooie, prettige en heldere stem, die je heel goed weet te gebruiken tijdens het voorlezen”, zei juryvoorzitter Ineke Platel.

Elianne, die had gekozen voor het boek ’De dikke bende van de korenwolf’ van Jacques Vriens, heeft de eer om Boxtel op zaterdag 10 maart te vertegenwoordigen tijdens de regionale voorleeswedstrijd in cultureel centrum Jan van Besouwhuis in Goirle. Daar gaan de plaatselijke kampioenen uitmaken wie door mag naar de provinciale finale van de nationale voorleeswedstrijd op 14 april.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Podium Boxtel Filipe Remax-optimus TopSlank Toverboom Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Geerts advies Huidtherapie