RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:50:00    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 27 april 2012 12:00 uur, laatst gewijzigd op 27 april 2012 14:04 uur

Elf lintjes in regio Boxtel

Elf lintjes in regio Boxtel

Op de foto: De Boxtelse en Liempdse gedecoreerden poseren samen met burgemeester Frank van Beers. (Foto: Peter de Koning).

Vijf Boxtelaren en vier inwoners van Liempde zijn vrijdagochtend benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. In Esch werd één lintje uitgereikt. Gemonde deelde dit jaar niet in de nationale lintjesregen.

Eigenlijk had burgemeester Frank van Beers in de raadzaal tien koninklijke onderscheidingen moeten uitreiken. Militair veteraan Hennie Schuurs verblijft op dit moment echter in Kenia voor een hulpproject en krijgt zijn lintje op vrijdag 11 mei. Voordat hij naar Afrika vertrok, kreeg Schuurs te horen dat ook hij wordt benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De inwoners die wel konden worden gedecoreerd zijn Truus van Overbeek, Helmuth Verlangen, Thera van Hommel, Ad Leijer, Jan van der Pas uit Boxtel en de Liempdenaren Francine van Weert, Marinus Bressers, Noud van Esch en Tiny Bax.

Burgemeester Frans Ronnes van de gemeente Haaren ging op huisbezoek bij Marina van Grinsven uit Esch. Ook zij werd vanwege vele maatschappelijke activiteitein benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Alle gedecoreerden hebben zich als vrijwilliger ingezet voor de plaatselijke gemeenschap. Een samenvatting van hun verdiensten wordt gepubliceerd in de papieren editie van Brabants Centrum op donderdag 3 mei.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Proef Culinair Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg SNS Bank Café zaal Kloosterzicht