22:22:17    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 27 september 2012 19:20 uur, laatst gewijzigd op 27 september 2012 19:22 uur

Elde bekijkt toekomst Lindenlust

Elde bekijkt toekomst Lindenlust

Op de foto: Zicht op voormalig verpleeghuis Lindenlust aan de Bosschweg in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

De directie van de Zorggroep Elde overlegt binnenkort met het gemeentebestuur van Boxtel over de toekomstige invulling van verpleeghuis Lindenlust aan de Bosscheweg. Een groot deel van het in 1940 als kindertehuis gebouwde verpleeghuis staat leeg en wordt via de firma Interveste tijdelijk verhuurd aan kamerbewoners.

Momenteel biedt een klein deel van Lindenlust onderdak aan woonzorgcentrum ?efkat, een leefstijlhuis voor ouderen van Turkse en Marokkaanse afkomst. Volgens hoofd facilitaire zaken Mario Knoops staat de rest van het complex leeg, mede door het vertrek van tijdelijke huurder Cello en de verhuizing van zowel de thuiszorg als de facilitaire dienst van Zorggroep Elde.

,,Om te voorkomen dat Lindenlust in verval raakt of ten prooi valt aan vernielingen, hebben we met Interveste afspraken gemaakt over de tijdelijke verhuur”, licht Knoops toe. In samenspraak met de gemeente Boxtel kunnen op basis van de Leegstandswet in Lindenlust veertien kamers ter grootte van 20 tot 43 vierkante meter verhuurd worden voor een huurprijs van 259 tot 427 euro inclusief servicekosten.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 27 september.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geerts advies Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel