08:35:33    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 24 januari 2014 10:02 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2014 16:32 uur

Elckerlijc sluit na Boekenweek

Elckerlijc sluit na Boekenweek

Op de foto: Het is over en uit voor boekhandel Elckerlijc. Nico van der Spong (links) en Ferry Schoth sluiten na de Boekenweek definitief de deuren. Tenzij zich nog een overnamekandidaat meldt… (Foto: Peter de Koning).

Nico van der Spong en Ferry Schoth sluiten na de Nationale Boekenweek de deuren van hun boekhandel Elckerlijc. Het tweetal heeft geen overnamekandidaat kunnen vinden voor hun zaak aan de Markt in Boxtel.

De economische crisis en de stijging van de boekenverkoop via internet zorgden ervoor dat de omzet van Elckerlijc terugliep. De Boxtelse boekhandelaren meldden in 2012 al in deze krant graag met pensioen te willen en gingen op zoek naar een nieuwe eigenaar. Een koper werd echter niet gevonden.

Schoth en Van der Spong hebben nu echt de knoop doorgehakt en stoppen over twee maanden met hun boekhandel. ,,We wilden graag dat Elckerlijc behouden blijft voor Boxtel, maar kopers haakten telkens af”, verklaarde Van der Spong deze week. Schoth: ,,Het is moeilijk om te weten dat onze zaak straks niet meer bestaat, maar er is geen andere mogelijkheid. Tenzij er zich nog een ondernemer meldt…”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Huidtherapie Alfa Elan Bikes support Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geerts advies Remax-optimus Filipe Doornmalen electro EmielTechniek TopSlank Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht buisman optiek