00:08:29    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 21 februari 2014 09:18 uur, laatst gewijzigd op 21 februari 2014 09:33 uur

Eis: tien jaar cel voor plofkraak Esch

Eis: tien jaar cel voor plofkraak Esch

Op de foto: De mislukte ramkraak bij de geldautomaat van de Rabobank in het centrum van Esch richtte veel schade aan, waaronder ook aan het dak van het pand. (Foto: Albert Stolwijk).

De officier van justitie heeft donderdag tien jaar cel geëist tegen een 31-jarige Amsterdammer. De man wordt onder meer verdacht van een plofkraak in Esch in augustus 2011. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor vier andere kraken. In totaal maakte hij 170.000 euro buit.

In Esch reed hij met een zilverkleurige Audi TT ingereden op de toegangsdeur van de geldautomaat op het Marktplein. De kraken gingen volgens het Openbaar Ministerie met veel geweld gepaard, in Esch zorgde het voor zo'n harde ontploffing dat de pannen van het dak vlogen. De rechtbank van 's-Hertogenbosch doet over een paar weken uitspraak in de zaak.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Huidtherapie Doornmalen electro Proef Culinair Geld en Makelaardij Olieenzo Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht