00:38:41    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 14 mei 2012 16:47 uur, laatst gewijzigd op 14 mei 2012 17:12 uur

Eindexamens starten ook in Boxtel

Eindexamens starten ook in Boxtel

Op de foto: Leoke van Geffen (links) en Muuk van der Sande van het Baanderherencollege startten de eindexamenperiode maandag met het vak multi-techniek. (Foto: Albert Stolwijk).

Voor 206.870 middelbare scholieren zijn de komende drie weken extra spannend. Maandag zijn zij gestart met de eindexamens. Een aantal leerlingen van het Baanderherencollege heeft naast algemene vakken als Nederlands en Engels ook een aantal praktijkexamens.

Maandag stond er voor vijf leerlingen van Vmbo Theoretisch/Gemengd de hele dag het examen multi-techniek op het programma. Muuk van der Sande, Daan Harmeling, Leoke van Geffen, Jesse van de Vreede en Stan Verhagen volgden de afgelopen twee jaar vier uur per week het vak multi-techniek, een combinatie tussen elektro- en metaaltechniek. De scholieren leerden het afgelopen jaar onder andere calculeren, werktekeningen maken en het in elkaar zetten van apparaten.

Deze stappen van het technische proces kwamen bij het eindexamen allemaal terug. Daan vond het reuze meevallen. ,,Ik was niet zenuwachtig. We hebben het hele jaar door alles geleerd en met deze ervaring moet je het examen goed kunnen maken”, vertelt hij na afloop. Daan gaat na de zomervakantie niet verder in de technische sector. ,,Ik heb me ingeschreven voor de opleiding 'Creatief Vakman' van SintLucas. Het is leuk om met oude ambachten te werken."

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Toverboom buisman optiek Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus EmielTechniek TopSlank Filipe Geerts advies Podium Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro