RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:26:23    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 14 april 2014 12:48 uur, laatst gewijzigd op 14 april 2014 12:50 uur

Eindelijk: Wittlich op de bordjes

Eindelijk: Wittlich op de bordjes

Op de foto: Paul Hermans (links) en Arjen Witteveen waren maandagochtend aanwezig bij de montage van enkele vriendschapsbordjes die de stedenband tussen Boxtel en Wittlich symboliseren. (Foto: Marc Cleutjens).

De gemeente Boxtel is maandag begonnen met het ophangen van vriendschapsborden waarop de stedenband met Wittlich wordt aangeduid. In aanwezigheid van Arjen Witteveen en Paul Hermans werd maandagochtend een van de bordjes opgehangen langs de Schijndelsedijk.

Het gemeentebestuur van Boxtel besloot al in 2009 om deze komborden op te hangen en zo de vriendschap met Wittlich te laten zien. De jumelage bestond in dat jaar vijftig jaar, later dit jaar wordt het 55-jarig bestaan gevierd met enkele activiteiten, zoals een bezoek van burgers uit Wittlich aan Boxtel.

Omdat de borden lange tijd op zich lieten wachten, bedacht Paul Hermans in zijn rol van prins Paul d'n Urste een ludiek bord om de gemeente aan te sporen om vaart te maken. Dat lukte, hoewel nog meer dan twaalf maanden gewacht moest worden...

Voorzitter Witteveen van het jumelagecomité is blij met de vriendschapsborden, die in Wittlich al vele decennia te bewonderen zijn. Burgemeester Joachim Rodenkirch van Wittlich zal vrijdag 25 april het eerste bordje officieel onthullen langs de Eindhovenseweg in Boxtel.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Proef Culinair Doornmalen electro SNS Bank Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen