03:49:50    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 01 oktober 2013 14:26 uur, laatst gewijzigd op 01 oktober 2013 14:37 uur

'Einde aan een regiegemeente'

\'Einde aan een regiegemeente\'

,,De belangrijkste boodschap is dat we de maatschappelijke organisaties en bewoners de komende jaren hard nodig hebben. De uitspraak ’Dat moet de gemeente maar betalen’ is achterhaald. Er wordt meer verantwoordelijkheid gevraagd van de mensen zelf”, aldus het college van B. en W. van de gemeente Haaren tijdens de presentatie van de conceptbegroting van 2014.

Hiermee komt een einde aan de regiegemeente, waarbij sturen een belangrijke taak is. ,,Haaren maakt een terugtredende beweging. Er blijft een aantal taken waar de gemeente een eigen verantwoordelijkheid in behoudt, maar we zullen meer aan de samenleving, de markt en de mensen moeten overlaten”, aldus wethouders Johan van den Brand en Eric van den Dungen. Een voorbeeld is het onderhoud van de sportvelden in de gemeente. De komende tijd gaat de gemeente in gesprek met de verenigingen om hieraan verder invulling te geven.

In de conceptbegroting worden een aantal speerpunten genoemd, zoals starten met de bouw van een sporthal en brede school in Haaren en een multifunctionele accommodatie in Helvoirt. Ook inzetten op woningbouw in de dorpen, de zorgvuldige inpassing van het Programma Hoogfrequent Spoor bij de overweg in Esch en de bezuiniging op de eigen bedrijfsvoering zijn voorbeelden van hoofdzaken. Zo wil Haaren flink korten opn de eigen organisatie. Tot 2016 moet er een bedrag van 850.000 euro worden bezuinigd.

Klik hier voor de volledige programmabegroting van de gemeente Haaren.

Lees meer over de begroting van de gemeente Haaren in Brabants Centrum van donderdag 3 oktober.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies buisman optiek Podium Boxtel Olieenzo TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Huidtherapie Elan Bikes support EmielTechniek Filipe Beleef Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Alfa Café zaal Kloosterzicht