RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:27:57    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 30 december 2011 10:31 uur

Einde WK voor darter Van Gerwen

Darter Michael van Gerwen moest donderdagavond in derde ronde van de PDC World Darts Championship in Londen zijn meerdere erkennen in de Australiër Simon Whitlock. Het duel eindigde na een spannende strijd in 3-4. De Boxtelaar was de laatste Nederlander die nog actief was tijdens het WK van de profbond PDC.

Van Gerwen, die in de tweede ronde veel indruk maakte door de ervaren Engelsman Mervyn King met 4-1 te verslaan, verloor de eerste drie sets en leek af te stevenen op een kansloze en troosteloze nederlaag. Hij weigerde echter de handdoek te gooien en wist zich knap te herstellen door de vierde set vrij makkelijk te winnen en vervolgens ook de vijfde set, zei het nipt met 3-2, in zijn voordeel te beslissen.

Nadat ook de zesde set met 3-0 een prooi werd voor Van Gerwen hing een sensatie in de lucht, maar Whitlock bleef kalm en won de beslissende zevende set. Dat betekende het einde van het WK darts voor de Brabander. ,,Ik speelde slordig en miste te veel dubbels", liet Van Gerwen na afloop weten voor de camera van RTL 7. ,,Dat neem ik mezelf kwalijk, maar ik ben een vechter en wil nooit opgeven. Whitlock speelde de wedstrijd echter uiteindelijk goed uit."   

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel SNS Bank Meubelmakerijdenberg Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Doornmalen electro