RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:11:38    zondag, 24 maart 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 26 september 2014 09:37 uur, laatst gewijzigd op 27 september 2014 13:03 uur

'Eigen rol in duurzaamheid'

\'Eigen rol in duurzaamheid\'

Onderzoeker en schrijver Christiaan Hogenhuis geeft donderdag 2 oktober een lezing in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel. Transition Town, de gemeente Boxtel, de protestantse gemeente Boxtel en Lokale Agenda 21 organiseren de avond, die om 20.00 uur van start gaat.

Hogenhuis schreef diverse boeken, de meest recente is 'De ceder en de saxofoon'. Hij werkt bij de interkerkelijke stichting OIKOS en houdt zich bezig met duurzame ontwikkeling en economie en de relatie met spiritualiteit.

Na eerdere lezingen in de protestantse kerk over de relatie tussen mens en natuur, gaat Hogenhuis in op de inkleuring van de begrippen duurzaamheid en welvaart en op de vraag wat dat betekent voor het functioneren van de economie, inclusief de vraag of economische groei nog wel kan. ,,Duurzaamheid moet niet alleen analytisch en natuurwetenschappelijk benaderd worden. Ik wil mensen uitdagen zich te bezinnen op de betekenis van wat zij in hun leven ervaren, de waarde die de omgeving waarin zij leven voor hen heeft", aldus Hogenhuis. ,,Het bereiken van een balans tussen welvaart, geluk en levenskunt is een kunst die oefening vergt en is niet iets wat je kunt ‘kopen’."

De toegangsprijs bedraagt vijf euro inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, deze is open vanaf 19.30 uur.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Huidtherapie Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro