00:55:20    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 30 oktober 2013 14:24 uur, laatst gewijzigd op 30 oktober 2013 14:25 uur

'Eet met je hart' in Boxtel

\'Eet met je hart\' in Boxtel

Op de foto: Burgemeester Mark Buijs zorgde er dinsdag samen met Babs van Geel voor dat 'Eet met je hart' officieel van start ging. (Foto: Peter de Koning).

Haar initiatief werd in mei al in Utrecht uitgerold en dinsdag werd in restaurant Knus ook het startsein van het project gegeven in Boxtel. Babs van Geel, geboren en getogen in Boxtel en inmiddels woonachtig in Utrecht, bedacht ’Eet met je hart’: een stichting die in samenwerking met restaurants de vereenzaming van ouderen in de gemeenten wil tegengaan.

In Boxtel nemen elf restaurants vanaf 1 november deel aan ’Eet met je hart’: Knus, Auberge van Boxtel, Corfu, De Deugniet, Villa Het Hof, Rembrandt, Le Temps Perdu, De Waag, En Garde!, Molenwijk en Hof van Liempde. ,,Op de tafels in de restaurants komen kaartjes te staan met uitleg over de stichting”, legt Van Geel uit. Bij iedereen die de komende twee maanden bij één van de restaurants eet, wordt een vrijwillige bijdrage één euro extra op de rekening gezet. Dit bedrag gaat naar ’Eet met je hart’. De actie in Boxtel loopt tot eind december.

De totale opbrengst wordt gebruikt voor sociaal culturele activiteiten voor ouderen in Boxtel en omgeving. Van Geel benadrukt echter dat het belangrijkste doel is dat mensen aangespoord worden iets te doen voor hun medemens. ,,Ik hoop dat andere mensen door ’Eet met je hart’ ook worden aangespoord een keer langs te gaan bij iemand of boodschappen voor ouderen te doen.”

Lees meer over het startsein in restaurant Knus in Brabants Centrum van donderdag 31 oktober.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Alfa Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Doornmalen electro Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Filipe Toverboom Geld en Makelaardij Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel buisman optiek Remax-optimus