RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:29:21    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 03 juli 2014 23:22 uur

Eerste schetsen Essche Stroom

Eerste schetsen Essche Stroom

Begin april organiseerde waterschap De Dommel de eerste informatiebijeenkomst waar globaal de plannen werden ontvouwd die betrekking hebben op de Essche Stroom in het gebied nabij het spoor aan de Runsdijk tot de Helweg in Boxtel. Dit gebied was jaren eerder al in beeld voor herinrichting, maar door allerlei redenen werden de plannen opgeschort. Donderdagavond presenteerde projectleider Hans Koekkoek tijdens een tweede bijeenkomst in Ons Café in Esch een grove schets van het ontwerpplan. Het definitieve ontwerp volgt waarschijnlijk in oktober.

Het waterschap kwam tijdens de eerste bijeenkomst in april al met een aantal denkrichtingen. Inwoners konden zich vervolgens opgeven voor interviews om met eigen plannen te komen. Er vonden 20 vraaggesprekken plaats met veertig personen. Dit leverde allerlei aandachtspunten op, zo meldde Koekkoek.

In het voorlopige ontwerpplan komen vier hoofdthema’s naar voren die betrekking hebben op de Essche Stroom: een ecologische verbindingszone, ophoging of plaatsen van nieuwe dijken, beekherstel en de mogelijke komst van een vispassage. ,,Met behulp van berekeningen wordt de komende tijd duidelijk welke plannen haalbaar zijn”, aldus projectleider Koekkoek. In het najaar volgt het definitieve ontwerp en na een periode van vergunningsaanvragen en voorbereidingen zal de schop in het laatste kwartaal van 2015 de grond ingaan. Koekkoek verwacht dat de werkzaamheden minstens een half jaar in beslag nemen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro Gemeente Boxtel Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding