16:24:53    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 03 juli 2014 23:22 uur

Eerste schetsen Essche Stroom

Eerste schetsen Essche Stroom

Begin april organiseerde waterschap De Dommel de eerste informatiebijeenkomst waar globaal de plannen werden ontvouwd die betrekking hebben op de Essche Stroom in het gebied nabij het spoor aan de Runsdijk tot de Helweg in Boxtel. Dit gebied was jaren eerder al in beeld voor herinrichting, maar door allerlei redenen werden de plannen opgeschort. Donderdagavond presenteerde projectleider Hans Koekkoek tijdens een tweede bijeenkomst in Ons Café in Esch een grove schets van het ontwerpplan. Het definitieve ontwerp volgt waarschijnlijk in oktober.

Het waterschap kwam tijdens de eerste bijeenkomst in april al met een aantal denkrichtingen. Inwoners konden zich vervolgens opgeven voor interviews om met eigen plannen te komen. Er vonden 20 vraaggesprekken plaats met veertig personen. Dit leverde allerlei aandachtspunten op, zo meldde Koekkoek.

In het voorlopige ontwerpplan komen vier hoofdthema’s naar voren die betrekking hebben op de Essche Stroom: een ecologische verbindingszone, ophoging of plaatsen van nieuwe dijken, beekherstel en de mogelijke komst van een vispassage. ,,Met behulp van berekeningen wordt de komende tijd duidelijk welke plannen haalbaar zijn”, aldus projectleider Koekkoek. In het najaar volgt het definitieve ontwerp en na een periode van vergunningsaanvragen en voorbereidingen zal de schop in het laatste kwartaal van 2015 de grond ingaan. Koekkoek verwacht dat de werkzaamheden minstens een half jaar in beslag nemen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Toverboom Podium Boxtel Geerts advies Filipe EmielTechniek Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geld en Makelaardij Beleef Boxtel buisman optiek