RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:53:39    woensdag, 23 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 08 december 2011 16:30 uur, laatst gewijzigd op 10 december 2011 21:12 uur

Eerste optreden MusicBoxtel

Eerste optreden MusicBoxtel

Op de foto: Jos Vervoort, docent bij MiK Kunsteducatie, gaf leerlingen van de Prinses Amaliaschool en jenaplanschool Molenwijk vijf introductielessen over instrumenten en zang. (Foto: MiK Kunsteducatie).

Het project MiK MusicBoxtel ging begin november officieel van start met een oriëntatietraject waarin 130 basisschoolleerlingen in vijf lessen kennismaakten met muziekinstrumenten. De kinderen van de Prinses Amaliaschool en jenaplanschool Molenwijk verzorgen zaterdagavond 10 december om 18.30 uur een optreden ter afsluiting van de introductie.

Het project MusicBoxtel valt onder een landelijk initiatief van prinses Máxima. MiK Kunsteducatie kreeg 37.000 euro subsidie om 130 kinderen van de basisscholen Molenwijk en Prinses Amalia alles te leren over muziek en instrumenten. Het gaat om leerlingen die daar normaal niet zo snel mee in aanraking komen.

Inmiddels hebben de kinderen wekelijks drie kwartier les gehad over instrumenten en zang. Er is een aantal liedjes ingestudeerd die ten gehore gebracht worden tijdens het optreden op 10 december in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel. De kinderen staan een uur op het podium onder begeleiding van het leerlingorkest van de Gildenbondsharmonie. Kijk voor meer informatie op www.musicboxtel.nl.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen