16:14:46    donderdag, 09 april 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 08 december 2011 16:30 uur, laatst gewijzigd op 10 december 2011 21:12 uur

Eerste optreden MusicBoxtel

Eerste optreden MusicBoxtel

Op de foto: Jos Vervoort, docent bij MiK Kunsteducatie, gaf leerlingen van de Prinses Amaliaschool en jenaplanschool Molenwijk vijf introductielessen over instrumenten en zang. (Foto: MiK Kunsteducatie).

Het project MiK MusicBoxtel ging begin november officieel van start met een oriëntatietraject waarin 130 basisschoolleerlingen in vijf lessen kennismaakten met muziekinstrumenten. De kinderen van de Prinses Amaliaschool en jenaplanschool Molenwijk verzorgen zaterdagavond 10 december om 18.30 uur een optreden ter afsluiting van de introductie.

Het project MusicBoxtel valt onder een landelijk initiatief van prinses Máxima. MiK Kunsteducatie kreeg 37.000 euro subsidie om 130 kinderen van de basisscholen Molenwijk en Prinses Amalia alles te leren over muziek en instrumenten. Het gaat om leerlingen die daar normaal niet zo snel mee in aanraking komen.

Inmiddels hebben de kinderen wekelijks drie kwartier les gehad over instrumenten en zang. Er is een aantal liedjes ingestudeerd die ten gehore gebracht worden tijdens het optreden op 10 december in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel. De kinderen staan een uur op het podium onder begeleiding van het leerlingorkest van de Gildenbondsharmonie. Kijk voor meer informatie op www.musicboxtel.nl.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie buisman optiek Elan Bikes support TopSlank Podium Boxtel Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Toverboom Remax-optimus Geerts advies EmielTechniek Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg