15:23:52    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 28 februari 2014 12:03 uur, laatst gewijzigd op 01 maart 2014 17:07 uur

Eerste optocht in Ploegersland

Eerste optocht in Ploegersland

Op de foto: In Ploegersland hebben de kinderen van basisschool De Oversteek 'd'n aord'. (Foto: Gerard Schalkx).

Ploegersland (Liempde) had vrijdagochtend de primeur: de eerste carnavalsoptocht in de regio Boxtel. Mullukzuipertjesland (Gemonde) volgde 's middags met de traditionele herrie-optocht van de Sint-Lambertusschool.

De optocht in Ploegersland bestond uit tientallen groepen leerlingen van basisschool De Oversteek, die zich allemaal hadden verdiept in het carnavalsthema van prins Willem Oranje: As ge d'n aor(d) mar het'. Het groepje op de foto nam het woord aor(d) zeer letterlijk en liep verkleed als aardbollen over de Liempdse keien.

Zaterdag 1 en zondag 2 maart volgen alle andere optochten. In Eendengat (Boxtel) start de jeugdoptocht zaterdag om 14.30 uur op de Markt en voert naar de Kwekpoel. De Grote Eendentrek vertrekt zondag al om 13.11 uur.

In de Oggelvorsenpoel (Esch) start zaterdag op het Marktplein de jeugdoptocht om 13.11 uur. De grote optocht start zondag om 12.11 uur vanaf de Kollenberg. In Ploegersland is zondag vanaf 14.11 uur de optocht te zien.

Mullukzuipertjesland (Gemonde) pakt zaterdag al uit; de traditiegetrouw zeer lange pretstoet, aangevuld met veel groepen uit de hele regio, vertrekt om 13.41 uur vanaf de Laan ten Habraken.

Advertenties