RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:19:23    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 29 juni 2014 08:34 uur

Eerste openbare AED in Gemonde

Eerste openbare AED in Gemonde

Burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel heeft woensdag de eerste openbare AED (automatische externe defibrillator) in Gemonde officieel in gebruik genomen. Het reanimatieapparaat voor hartmassage is bevestigd in een buitenkast aan de muur van de Geerts Adviesgroep aan de Dorpstraat.

,,Hopelijk is het niet vaak nodig om de AED te gebruiken”, liet Alwien Geerts van de Geerts Adviesgroep kort voor de officiële openingshandeling weten. Het Gemondse bedrijf stelt de hartdefibrillator 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar voor hulpverlening in de directe omgeving in samenwerking met de stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel. Bestuurslid Ad Hessels van de stichting benadrukte dat het de bedoeling is in totaal vijf AED’s verspreid in Gemonde aan buitenkasten op te hangen. ,,Binnen een tot twee weken gaan we een tweede openbare defibrillator in gebruik nemen bij voetbalvereniging Irene in sportpark De Laat, aan de andere kant van het dorp. Een andere mogelijke locatie die we op het oog hebben is dorpshuis De Kei.”

De buurt werd gisteren nauw betrokken bij de ingebruikname van de AED bij de Geerts Adviesgroep aan de Dorpstraat. ,, Het gaat om kostbare apparaten. Ik ben blij dat ze in onze gemeente nog niet ten prooi zijn gevallen aan vandalisme”, merkte burgemeester Pommer op. ,, Heel belangrijk dat de AED hier in Gemonde aan de buitenkant van het gebouw hangt, zodat deze indien nodig ook in de avonduren en in het weekeinde ter beschikking staat van hulpverleners. Dat kan levens redden.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Huidtherapie Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair